HTML

proba11112

Friss topikok

Címkék

49ers (2) Abraham (1) Ahmad Black (3) alapszakasz (1) Alstott (1) Angelichio (1) Baker (1) Banks (8) Barber (28) Barron (23) Barth (5) Benett (8) Benn (4) Bennett (17) Bigger (1) Biggers (17) Black (8) blackout (6) Blount (12) Bobby Felder (3) Bobby Rainey (3) Bostad (1) Bowers (22) Boyd (1) Brantley (1) Broncos (3) Brooks (2) Bryant (1) Buccaneers (114) Bucs Blog (1) Byham (5) Cardinals (4) Carimi (2) Casillas (2) Chargers (3) Charleston (1) cheerleaders (25) Chiefs (4) Chris Jones (1) Claiborn (1) Clark (9) Clarks (1) Clayborn (12) Clebert (1) Cooper (2) Cox (3) Crabtree (2) Crump (1) Cutera (1) Dashon Goldson (14) David (32) Demps (4) Dimke (1) disqus (1) Dolphins (4) Dominik (2) Dotson (7) Dougles (1) draft (13) Dunn (1) Dunsmore (1) Eagles (5) edzőtábor (1) előszezon (1) Falcons (16) Ferraro (1) Fleck (1) Foster (15) Fraser (1) Freeman (53) Gaitor (4) Gamble (1) Garrett (2) Gary Gibson (1) Gasparilla (1) Gholston (2) Gilreath (1) Glazer (2) Glennon (7) Goode (2) Gorrer (5) Grimm (4) Gruber (1) Hafley (1) Hagan (1) halloween (3) Hall of Fame (1) Hayward (5) Henry (1) Hillis (2) Jackson (31) Jeremy Lewis (1) Jets (2) Joel Glazer (1) Johnson (16) Joh Gruden (1) Jordan Cameron (1) Joseph (6) Jurevicious (1) Kaeding (1) Karácsony (1) Kelcie McCray (2) King (1) Koenen (2) Landi (1) Landri (1) Larsen (4) Leonard (2) Lewis (6) Ligashesky (1) Lindell (1) Logan (1) Lonnie Pryor (1) Lorig (2) Lovie Smith (1) Martin (39) Masifilo (1) Matt Brown (1) McCoy (18) McDonald (4) McNulty (1) Means (2) Melvin (2) Merdith (1) mezszámok (1) Michael Adams (3) Michael Hill (1) Michael Smith (1) Mike James (3) Miller (7) Milliner (2) Mingo (1) Mitchell (1) Morgan (1) MRSA (2) Myron Lewis (2) Nesheim (7) Nicks (18) Noble (2) Nolan (1) Oden (2) Ogletree (3) Orlovsky (2) Page (1) Panthers (11) Patrick Omameh (1) Patriots (4) Penn (10) Playoffs (1) Pro Bowl (5) Raiders (4) Rams (4) Rashaan Melvin (3) Ravens (2) Redskins (4) Revis (15) Rhodes (4) Ring of Honor (2) Ryan (1) Saints (14) Sapp (3) Schiano (30) Scott (1) Seahawks (2) Selmon (1) Selvie (1) Shepard (1) Sheridan (2) Skye Dawson (1) Smith (2) Spence (6) Spencer Larsen (1) Spurlock (1) Steve Smith (2) Stocker (3) Stroughter (2) Sullivan (5) Super Bowl (2) szabadügynök piac (1) Talib (14) tampa (1) Tandy (1) Tim Wright (1) tippjáték (17) Trevor Scott (3) Trueblood (7) Turner (3) Tynes (2) Underwood (8) Vickerson (1) Vikings (3) Wannstedt (3) Ware (1) Washington (1) Watson (6) White (4) Williams (33) Wright (25) Wynn (2) Zutah (2) Zuttah (2) Címkefelhő

#HonortheOrange / Beharangozó Saints vs. Buccaneers

2012.10.20. 09:01 Cay 983

Mindjárt kezdjük is el egy örömteli hírrel, ami nem mintha az itt Magyarországon lévő szurkolókat nagyon érintené, de a csapat a Szentek elleni meccsre már megszüntette a blackout-ot, azaz sikeresen eladták a jegyek 85%-át. Annyiból ez mindenképp örömhír nekünk is, hogy lesz idén bevételünk. Leginkább az előző meccsen bemutatott játék lehet az oka, illetve az, hogy már most suttogják a Bucs szurkolói, és reménykedve várják a 3-3-as mérleget, ami egy apró előremozdulás is lehetne akár az idei playoff felé.

Mindjárt kezdjük is el egy örömteli hírrel, ami nem mintha az itt Magyarországon lévő szurkolókat nagyon érintené, de a csapat a Szentek elleni meccsre már megszüntette a blackout-ot, azaz sikeresen eladták a jegyek 85%-át. Annyiból ez mindenképp örömhír nekünk is, hogy lesz idén bevételünk. Leginkább az előző meccsen bemutatott játék lehet az oka, illetve az, hogy már most suttogják a Bucs szurkolói, és reménykedve várják a 3-3-as mérleget, ami egy apró előremozdulás is lehetne akár az idei playoff felé.

Olvastam a minap egy érdekes írást a blackout-ról, illetve annak megszűnéséről, egy már hosszú évtizedek óta a meccsre járó sráctól, aki különböző fórumokon próbálta rávenni az ott élőket, hogy menjenek a meccsekre, hisz ennek már korábban is szomorú kimenetele volt és napvilágot látott egy összeesküvés elmélet is, mely szerint ha a kutya sem kíváncsi a csapatra Tampa Bay-ben, akkor bizony mi leszünk akik mennek Los Angeles-be, ha eljön az ideje. Én személy szerint nem értek a logisztikához, azt pedig, hogy az ottani üzletembereknek mi jár a fejében mégannyira sem tudom, de én ettől nem félnék, hisz nagyon messze vagyunk mi Los Angelestől. Aztán ki tudja... a lényeg, hogy most jobban szüksége van a csapatnak a szurkolókra, mint valaha.


#HonortheOrange:

Térjünk rá a meccsre. Korábban már említettem, hogy kissé a retro jegyében fog telni, és csoportbeli riválisunk ellen, régi narancs színű szerelésünkben fogunk pompázni, ezért is kapta a vasárnapi esemény a #HonortheOrange elnevezést.


A narancs mez bűvöletében:


Josh Freeman például kifejezetten jól érzi magát ebben a dresszben, ő egyike a maroknyi játékosnak, aki valamicskét jobban teljesít a statisztikák szerint, amikor ez rajta van. A legutóbbi két meccsen, amikor a fehér sisakot húzta magára 4 touchdownt adogatott.

A csapat egyébként "benarancsozva" 297 yardot, 17 first downt és meccsenkénti 27 pontot ér el átlagban 2009 óta, míg ez a szám a vörös szerelésben csak 17,6 pont meccsenként. Bár a jelenlegi csapatban több olyan játékos is van, aki csak egyszer kapta még magára régi szerelésünket, esetleg kétszer, de többen vannak, akik érdekes módon szintén jól teljesítenek ebben a mezben:

Roy Miller (DT) : 3 meccs, 9 tackle, 1 sack, 2 tackle for loss

Michael Benett (DE): 2 meccs, 4 tackle, 1 sack, 2 tackle for loss

Ronde Barber (CB): 3 meccs, 8 tackle, 1 tackle for loss, 1 pass deflection

És talán visszatérése alkalmából Da'Quan Bowers is narancs mezt húzhat magára, ő egyszer kapta fel eddig és mindjárt bemutatott 8 tackle-t, 1,5 sack-et, 5!!! tackle for loss-t és 1 pass deflection-t. Szóval ha most Bud Spencer itt lenne, elmondhatná, hogy csak a narancs színű mez ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Persze azt azért mind tudjuk, hogy ezek a statisztikák az égadta egy világon semmit sem jelentenek a tényekre nézve, de apró kis érdekességképpen megosztottam veletek.


Letaszítva:


Biztos láttátok ezt a filmet, ha esetleg nem, nézzétek meg, mert nem rossz. A lényege, hogy egy bukott angyalt letaszítanak a földre bűnei miatt. Valami ilyesmit élhetnek át a new orleans-i Szentek is, miután a fél csapat kényszerpihenőjét élvezi a múlt évi csoportosan megrendezett fejvadászat miatt. A két gárda találkozásainak mérlege jelenleg 23-17, és a legutóbbi találkozót is ők nyerték még 2011 november 6.-án 27-16 arányban. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni, ezek már nem Sean Payton Szentei. Az viszont nem fér a fejembe, hova magasztalják még mindig őket. Persze ott van Brees, ő szép, csodálatos, tökéletes. Nálunk meg még csak Talib sincs jelen állapotban. De Drew Brees nem fog egyedül mérkőzést nyerni, ahhoz egy teljes csapat kéne, a Saints védelme pedig mintha a pályán sem lenne. Ráadásul Will Smith-t, a csapat egyik legjobb védőjátékosát is kénytelen lesz hiányolni a Saints, aki a héten kezdte meg felfüggesztését. Mindeközben a Buccaneers hétről hétre jobb formában játszik. Ha Freeman kifog egy jó napot, a már megfelelően működő védelemmel, a futójáték gyilkos linebackerekkel, hajtogathajták a végtelenségig a kedves szakértők, hogy Saints, Saints, Saints, sok értelme nem lesz...


Go Bucs go:


Jelenleg a Bucs a 25. helyen áll az NFL-ben, ami a passzjátékot illeti, ez nem mondható túl jónak, de ha azt is megnézzük, hogy 24 play-t játszottunk meg 20 yard fölött meccsenként, akkor máris lehet újraértelmezni a statisztikákat. Ami még ennél is érdekesebb, hogy a Buccaneers sokkal több játékot játszik meg 40 yard fölött, mint a Saints. Ha ezeket a számokat nézzük a ligában, máris a 7. helyre ugrottunk, emellett az sem lényegtelen, hogy nagyon nagy hatékonysággal játsszuk meg ezeket a játékokat. Ami pedig jó hír Freeman-nek és a Kalózoknak, hogy a Szentek csak a 26. helyen állnak, ami a passz elleni védelmet illet. Megint eljöhet tehát a hosszú bombák ideje, ráadásul a New Orleans képtelen egyszerűen az ellenfél irányítójának a közelébe férkőzni. Mondjuk ehhez képest a múlt héten, a San Diego ellen, 5 alkalommal sackelték Philip Riverst, de reméljük ez a kivétel lesz ami erősíti majd a szabályt. Will Smith jelenléte nélkül Junior Galette vezeti a statisztikákat 3 sack-el, és a labdaszerzés terén sem nagyon jeleskednek, egész szezonban három interceptiont sikerült összehozniuk.

Amilyen rosszak a védőik passz ellen, ha lehet ezt mondani, még rosszabbak a futójáték megállításában. Nem kismiska módon 172,8 futott yardot engedélyeznek meccsenként a támadóknak. Mondjuk mi sem jeleskedtünk a futásban még a szezon elején amíg folyamatosan Doug Martin játékát erőltettük, de mióta a két RB kombinálja a játékokat ebben is jelentősen javultunk. LeGarrette Blount a Chiefs ellen 5,1 yardot tett meg próbálkozásonként és ráadásul egy gyönyörű touchdownt is szerzett. Míg korábban a Szentek pont, hogy a futójátékokkal nyerték ellenünk a meccseket, Chris Ivory, Pierre Thomas, és Darren Sproles segédletével, addigra most már elmondhatjuk, hogy a jelenlegi futás elleni védelmünkkel ez már nem lesz ilyen egyszerű, ami most a legjobb az NFL-ben, gondoskodik erről Mark Barron, Lavonte David, Mason Foster, a falemberek pedig remekül segítik őket a munkájukban.


Van Brees!


Mégis mitől kell akkor itt félni? Drew Brees. Kell itt mást mondani? Néha már azt hiszem, hogy Brees egy terminátor, akit visszaküldtek az időben, hogy elpusztítson minden korábbi NFL rekordot. A Saints-nél mindenre ő a megoldás, olyan a pali, mint egy gyógyszer. Szar a futójáték? Nem baj, van Brees! Senkit nem tud megállítani a védelem? Nem baj, van Brees! Le vagyunk maradva két ponttal? Nem baj, itt van Brees! Természetesen azért mindenre ő sem volt elég ebben a szezonban, viszont egyedül csakis neki köszönhető, hogy a New Orleans partiban maradhatott a meccseken. Az viszont látszik rajta, hogy hiányolja egykori mentorát Sean Paytont, hisz ahogy elkezdődött a szezon rögtön 5 eladott labdával nyitotta meg, viszont két hét alatt gyorsan magára is talált. Hogy mit fog kezdeni a 31. helyen álló passz elleni védelmünk, egy Talibbal kevesebbel Brees ellen? Hát ez a vasárnapi nap nagy kérdése. Ha ők összeszedik magukat, megnyerhetjük a mérkőzést.

 

Bowers a megmentő?

Sajnálatos módon a Buccaneers-nek egész szezonban hiányolnia kellett Da'Quan Bowers-t (DE) achilles ín sérülése miatt. Azonban a héten az aktív rosterek listájára került, és mérsékelten ugyan, de együtt edzett a csapattal. Amikor Greg Schiano vezetőedzőt megkérdezték, hogy Bowers fog-e vasárnap játszani, azt felelte, "jobban néz már ki, de nem sokkal." Azonban a kérdésre nem adott egyértelmű választ, nem zárta ki Bowers szereplésének lehetőségét. Ahhoz, hogy játszhasson, mindenképpen az aktív névsorhoz kellene adni, viszont jelenleg a Reserve/Physically unable to Perform státuszban szerepel. Azonban lehetséges, hogy ez aféle elterelés a Bucs edzői részéről, és egy ilyesfajta ajándékkal akarnak kedveskedni Drew Brees-nek. Már csak abból is erre lehet következtetni, hogy a múlt héten a rosterhez adott Markus White, mindenféle bejelentés nélkül eltűnt erről a bizonyos listáról, aki szintén mint védekező falember volt feltüntetve, és senkivel sem pótolták, szombatig azonban még van a csapatnak ideje, hogy Bowers-t az aktív listára tegye. Ily módon meglepve a Szenteket. Érdekes módon a New Orleans is hasonlót produkál majd minden héten, emlékezzünk csak Jonathan Vilma-ra. Majd minden héten bejelentik, hogy nem lép pályára, és lásd mégis ott van. Ha Bowers szerepelne vasárnap, jelentős előnyre tennénk szert a passz elleni védelemben is, Míg McCoy és Benett középen tesz nyomást az irányítóra, addig a széleken is tudnánk végre valamit mutatni e téren. Bowers híres fizikai erejéről és a Bucs legeredményesebb játékosa sack-ek és a tackle for loss tekintetében. Az biztos, hogy Drew Brees-nek nehéz napja lenne, főleg ha megnézzük a jelenlegi támadósorának falembereit. Ez pedig a kulcs lehet a győzelemhez a Buccaneers számára.

Azonban egy ilyen jellegű sérülésből való felépülés akár fél évig is eltarthat, ha pedig erőltetik Bowers játékát, könnyen megeshet, hogy baj is lehet belőle, és még több időre elveszítjük őt. Lisa Melnick orvos asszisztens is elmondta, hogy az ilyesfajta sérülés rehabilitációs ideje kb. fél év, és ha ezt nem tartják be, nő a sérülés kockázatának az esélye. Azonban reménykedjünk abban, hogy a Bucs egy remek orvosi gárdával rendelkezik és akárhogy is döntenek vasárnap, jó döntést fognak hozni.

 

A számok bűvöletében:

- Legutóbb a New Orleans, amikor 3-3-as mérlege volt 3 meccset nyert zsinórban, ez még 2006-ban történt.

- A Tampa Bay 6 meccset nyert a legutóbbi 10-ből a Saints ellen.

- Josh Freeman 2 meccset megnyert 3-ból amikor kezdett a Saints ellen.

- A Tampa háromszor nyert hazai pályán a Saints ellen, a legutóbbi 5 alkalomból.

- A New Orleans idén még nem nyert meccset idegenben.

- A New Orleans sosem nyert még meccset a pihenőhete után a csoport riválisai ellen.

- A Saints védelme 30,8 pontot engedélyez meccsenként, 31,5 pontot idegenben!

 

3 komment

Címkék: Freeman David Miller Foster Barber Buccaneers Saints Benett Talib Barron Blount Schiano Bowers

A bejegyzés trackback címe:

https://proba11112.blog.hu/api/trackback/id/tr155647103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347983 2012.10.20. 09:38:21

A mérkőzést részünkről a secondary működése fogja eldönteni. Élet vagy halál. Segítségképpen nagyon jó lenne ha Bowers nyomást tudna gyakorolni Breesre , de ez komoly feladat mindjárt visszatérőben egy ilyen sérülésből. Nem beszélve arról , hogy ilyenkor tényleg magasabb a rásérülés esélye. Tartok tőle , hogy pontot 20 felett fogunk kapni , tehát többet kell szerezni. És itt jön az ami a játékunkban hullámvasút. Az irányító. Freeman jó napot kifogva a Mike Williams , Vincent Jackson kettőssel tényleg csodákra lehet képes. De sajnos az elmúlt és az idei évadban egyaránt bizonyította, mennyire rossz formát is tud mutatni. A jó futójáték nagy terhet vehet le Freemanről. Ez elleni védelme a Saintsnek hála Istennek nem tökéletes. Ebben azonban szerintem nagyon hiányzik Davin Joseph játéka a falban, aki kamionnyi helyet tud csinálni a futóinknak. Ha nem lenne ennyi sérült, eltiltott,sérülésből visszatérő, nyugodtabb lennék. Sajnos azonban az előérzetem nem a legjobb ez előtt a mérkőzés előtt. Remélem a végén túl pesszimistának fogok bizonyulni . A komment elejére rátérve. Nem örülnék neki ha a franchise Kaliforniába költözne. Őszintén szólva meginognék a csapat melletti kitartásban. Szerintem a franchise egész milliőjének az alapja Tampa városa.Ez az ami igazán megfogott és enélkül nem lenne Bucks a Bucks. Tudom , hogy itt gazdasági tényezők fogják kimondani a végső szót, de szerintem lényegesen nagyobb esélyese egy Los Angelesbe való költözésnek a Raiders, Chargers kettős valamelyike. Egyenlőre ne is foglalkozzunk ezzel ,a soron következő csatára figyeljünkl. GO BUCKS !

346728 2012.10.20. 09:52:41

[Buccaneer](#945262): Én is Raiders-t hallottam egyébként, mármint a Los Angelesbe való költözésre, de annyi elmélet látott már napvilágot, hogy számolni sem lehet.

347983 2012.10.20. 10:03:14

[Cay983](#945269): Igen nekem is ez az utolsó információm.