HTML

proba11112

Friss topikok

Címkék

49ers (2) Abraham (1) Ahmad Black (3) alapszakasz (1) Alstott (1) Angelichio (1) Baker (1) Banks (8) Barber (28) Barron (23) Barth (5) Benett (8) Benn (4) Bennett (17) Bigger (1) Biggers (17) Black (8) blackout (6) Blount (12) Bobby Felder (3) Bobby Rainey (3) Bostad (1) Bowers (22) Boyd (1) Brantley (1) Broncos (3) Brooks (2) Bryant (1) Buccaneers (114) Bucs Blog (1) Byham (5) Cardinals (4) Carimi (2) Casillas (2) Chargers (3) Charleston (1) cheerleaders (25) Chiefs (4) Chris Jones (1) Claiborn (1) Clark (9) Clarks (1) Clayborn (12) Clebert (1) Cooper (2) Cox (3) Crabtree (2) Crump (1) Cutera (1) Dashon Goldson (14) David (32) Demps (4) Dimke (1) disqus (1) Dolphins (4) Dominik (2) Dotson (7) Dougles (1) draft (13) Dunn (1) Dunsmore (1) Eagles (5) edzőtábor (1) előszezon (1) Falcons (16) Ferraro (1) Fleck (1) Foster (15) Fraser (1) Freeman (53) Gaitor (4) Gamble (1) Garrett (2) Gary Gibson (1) Gasparilla (1) Gholston (2) Gilreath (1) Glazer (2) Glennon (7) Goode (2) Gorrer (5) Grimm (4) Gruber (1) Hafley (1) Hagan (1) halloween (3) Hall of Fame (1) Hayward (5) Henry (1) Hillis (2) Jackson (31) Jeremy Lewis (1) Jets (2) Joel Glazer (1) Johnson (16) Joh Gruden (1) Jordan Cameron (1) Joseph (6) Jurevicious (1) Kaeding (1) Karácsony (1) Kelcie McCray (2) King (1) Koenen (2) Landi (1) Landri (1) Larsen (4) Leonard (2) Lewis (6) Ligashesky (1) Lindell (1) Logan (1) Lonnie Pryor (1) Lorig (2) Lovie Smith (1) Martin (39) Masifilo (1) Matt Brown (1) McCoy (18) McDonald (4) McNulty (1) Means (2) Melvin (2) Merdith (1) mezszámok (1) Michael Adams (3) Michael Hill (1) Michael Smith (1) Mike James (3) Miller (7) Milliner (2) Mingo (1) Mitchell (1) Morgan (1) MRSA (2) Myron Lewis (2) Nesheim (7) Nicks (18) Noble (2) Nolan (1) Oden (2) Ogletree (3) Orlovsky (2) Page (1) Panthers (11) Patrick Omameh (1) Patriots (4) Penn (10) Playoffs (1) Pro Bowl (5) Raiders (4) Rams (4) Rashaan Melvin (3) Ravens (2) Redskins (4) Revis (15) Rhodes (4) Ring of Honor (2) Ryan (1) Saints (14) Sapp (3) Schiano (30) Scott (1) Seahawks (2) Selmon (1) Selvie (1) Shepard (1) Sheridan (2) Skye Dawson (1) Smith (2) Spence (6) Spencer Larsen (1) Spurlock (1) Steve Smith (2) Stocker (3) Stroughter (2) Sullivan (5) Super Bowl (2) szabadügynök piac (1) Talib (14) tampa (1) Tandy (1) Tim Wright (1) tippjáték (17) Trevor Scott (3) Trueblood (7) Turner (3) Tynes (2) Underwood (8) Vickerson (1) Vikings (3) Wannstedt (3) Ware (1) Washington (1) Watson (6) White (4) Williams (33) Wright (25) Wynn (2) Zutah (2) Zuttah (2) Címkefelhő

Beharangozó Buccaneers @ Panthers

2012.11.17. 11:54 Cay 983

Vasárnap este, itteni idő szerint 19:00 órakor a Panthers otthonába látogat csapatunk. Idén ez már a második találkánk lesz, hisz a szezonnyitó mérkőzést is velük kezdtük, ráadásul akkor egy 16-10-es Tampa Bay győzelem született. A divízió rivális ellen mindig öröm játszani, de azóta sok minden változott a Bucs háza táján is. Konkrétan a támadó egység kisebb fajta kamion üzemmódjára kapcsolt, és 5 egymás utáni meccsen teljesít már 28 pont felett. A futás elleni védelem pedig még mindig nem hagyott alább abból a teljesítményéből, amit még a szezonnyitón bemutattak a Párducok ellen.

Vasárnap este, itteni idő szerint 19:00 órakor a Panthers otthonába látogat csapatunk. Idén ez már a második találkánk lesz, hisz a szezonnyitó mérkőzést is velük kezdtük, ráadásul akkor egy 16-10-es Tampa Bay győzelem született. A divízió rivális ellen mindig öröm játszani, de azóta sok minden változott a Bucs háza táján is. Konkrétan a támadó egység kisebb fajta kamion üzemmódjára kapcsolt, és 5 egymás utáni meccsen teljesít már 28 pont felett. A futás elleni védelem pedig még mindig nem hagyott alább abból a teljesítményéből, amit még a szezonnyitón bemutattak a Párducok ellen.

Eközben Carolina-ban:

A Párducok veszett fejsze nyele stílusba kapcsoltak, a nem is olyan régen még playoff esélyeket dédelgető csapat mára már elfogyott (lelkileg). Cam Newton jelenleg amit bemutat, azt egy másodéves pangásnak lehetne leginkább nevezni. A futójáték hagy maga után némi kívánnivalót ráadásul a legutóbbi hat meccsükből ötöt elvesztettek. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ahogy minden csapat, azért egy riválisok elleni találkozón még ők is képesek összeszedni magukat. Főleg, ha számításba vesszük a tényt is, hogy ott most többen szó szerint az állásukért játszanak. Három hete küldték el a General Manager-t, a héten pedig menesztették a speciális egység koordinátorát Brian Murphy-t is, helyét pedig asszisztense Richard Rodgers vette át.

A kérdés már csak az, hogy a Kalózok fiatal játékosai képesek lesznek-e ismét átgázolni rajtuk, de szép is lenne, újabb lépés a playoff felé. Sokat nem kell utaznunk, az ottani klímát megszoktuk, már csak a győzelem hiányzik, hogy szép fokozatosan araszolhassunk előre.

A két csapat "örök mutatóit" a Carolina vezeti 14-10 arányban.


Beszéljünk arról, hogyan is fogjuk "lekaszabolni" őket:

1. Fuss Dougie fuss...

Nem kell félteni a passz játékunkat, aki látta az elmúlt pár meccset, szerintem az tudja mire gondolok, és bár akármilyen nem túl rózsás formát mutat a Panthers, azért mégis van itt egy érdekesség velük kapcsolatban. A 7. legjobb passz elleni védelem az NFL-ben. Josh Freeman azon a bizonyos szezonnyitó mérkőzésen mindössze 138 yardot tudott passzolni ellenük. Mindezek tudatában akkor mit is kell csinálnunk? Elővesszük az idén titkos fegyverré avanzsált Doug Martint, és ahogy elnézem a Panthers linebacker felhozatalát (tisztelet a kivételnek: Luke Kuechly), még arra is lenne esélye, hogy megismételje a Raiders elleni teljesítményét.

2. Földbe döngölni Cam Newton-t...

Az a vád érte Cam Newtont, hogy játékait, mint nyitott könyvet lehet olvasni, teljesen kiszámítható. Ráadásul a Carolina jobb híján erőlteti a futójátékot. Pedig többek közt ez sem megy nekik. Ráadásul Newton is imád szaladgálni a labdával. Nem tudom ez ellenünk is így lesz-e, de egy Foster, David és Barron által vezetett futás elleni védelem felé, melyet szakértők armadája kezd elismerni, bizony botorság lenne. Már csak azért is, mert ha fellapozzuk a statisztikákat a tackle for loss mellett, ezeknek a srácoknak a neveivel sűrűn találkozhatunk. Arról pedig már nem is beszélve, hogy a támadófal munkáját is firtassuk, Newtont "mindössze" 7 alkalommal engedték sack-elni a múlt héten.

3. Lefedni végre azt a k**va területet...

Cam Newton annyi hosszú passzt adott a szezon nyitó meccsen, amennyit nem szégyelt. Már ott 300 yard fölött passzolt, pedig még Talib is itt volt. A mai napig verítékkel teli homlokkal riadok fel éjszakánként amikor EJ Biggers pályán mutatott szerencsétlenkedései rémképként kísérnek. (Nem tehetek róla nem szeretem, szívem szerint Talib után küldeném a Pats-be) A másik cornerbackünk túlfizetettségéről pedig ne is beszéljünk (Eric Wright) Nem értem miért erőltetjük ezt. Komolyan ezen a részen úgy érzem egy kérdés van a meccsel kapcsolatosan, Cam Newton csak súrolni fogja a 350 yardot, vagy 400 fölötte dob-e? Jó lenne ha történne itt valami, vagy megtanulnának játékosaink területet fedezni, vagy végre beküldenék a pályára Leonard Johnson-t kezdőként. És ha az sem válna be legalább tudnánk, hogy ezt is megpróbáltuk. Én imádom Ronde Barber-t és komolyan már kezdem sajnálni, hogy sokszor az egész secondary teljesítménye rajta múlik, illetve Mark Barron-on, de ő strong safetyként más játékot játszik, vagy beleszáll olyan erővel az elkapóba, hogy az elejtse a labdát, vagy nem. De nem is az ő feladata a távoli passzok lekövetése.

Josh Freeman:

Emlékeztek még a pihenőhetünkre? Mennyit foglalkoztak vele különféle koordinátorok, illetve Mike Sullivan? Akkor még poénkodtam is ezzel, pedig lám, milyen ragyogó munkát végeztek. (Ezúton szeretnék bocsánatot kérni.) Az azóta eltelt időszakban 158 passzkísérletéből 90 sikeres volt, 58%-os hatékonyság, 1467 yard, 13 TD és mindösszesen csak egy interception. Tényleg azóta nyújt ilyen jó teljesítményt, néha már már vezéregyéniséget is látok benne a pályán, pedig ezt korábban nem mertem volna elmondani. Olyan mint egy kiszuperált jól működő rádióadó, a két vevőkészülék pedig Vincent Jackson és Mike Williams. Mindketten 1000 yard felett vannak már az idei szezonban, és összesen 11 TD-nál járnak. Mégis az idei szezonja 2. legrosszabb teljesítményét produkálta korábban a Panthers ellen, de ez még azelőtt a bizonyos pihenőhét előtt volt ugyebár. Ezen a mérkőzésen mindemellett a támadófalra is nagy szüksége lesz, hisz a Panthers már 25 sack-nél jár idén. Charles Johnson vezeti a statisztikáikat 8,5 zsákolásnál tart eddig. A secondary már nem a legfélelmetesebb ami labdaszerzést illeti, mindössze 6 interception az idei szezonban, ezzel 21. helyen állnak a ligában.


Berobbant a fiú:

A szezonnyitó mérkőzésen még mi Bucs fanok sem igazán tudtuk ki a fene az a Doug Martin, rendben leigazoltuk, elfutkározik itt. De mégis...

Azóta pedig állandó beszédtémává vált az NFL-ben. 1158 yardal jelenleg a második a ligában, eltörölte Walter Payton 35 éves rekordját, átlagosan 123 yardot tesz meg egy meccsen, és nem mellékesen szerzett 7 TD-t is a csapatnak. A Panthers futás elleni védelme jelenleg 16. az NFL-ben, 113 yardot engednek meccsenként. Az újonc linebackerre Luke Kuechly-re azonban érdemes odafigyelni 87 tackle (50 solo). Az elmúlt öt meccsen pedig nem engedtek 100 yard felett futni senkit.

Csúnya, csúnya secondary:

Ahogy korábban már említettem Cam Newton egy erős tavalyi kezdés után, egy még erősebb idei visszaesést produkál. 2011-ben 35 TD! (21 passzolt, 14 futott). Idén viszont jelenleg 12-nél tart. A hatékonysága 57,2%, ligavezető fumble tekintetében, szám szerint 9! És holtversenyben 7. helyen sikerült a legtöbb labdát eladogatnia (rossz helyre). A jó hír, hogy idén a Panthers támadóalakulata, csak 300 yard körül szerez meccsenként, de tudjuk, hogy ez a mi passz elleni védelmünk ellen semmit sem jelent, akik viszont 323-at engednek átlagosan minden találkozón. Az egyetlen dolog amiben jeleskedünk idén ezen a téren, az a labdaszerzés. 3. hely a ligában, 15 interception-nel. Ebből hármat nem kis meglepetésre az újonc Leonard Johnson hozott össze, 3-at pedig a "kortalan csoda", Ronde Barber.


Futni képtelen futók, irányítani képtelen futó irányító, vagy hogy is van ez?

Futás terén nagyon érdekes a képlet a Panthers-nél. A runningback-ek képtelenek hozni a jó játékokat, pedig itt is menő srácok vannak ám! DeAngelo Williams, és Jonathan Stewart átlagosan 4 yard alatt teljesítenek próbálkozásonként és ketten produkáltak mindösszesen 3 TD-t idén. Valójában az egyetlen életképes futó a Carolina csapatában, az irányító Cam Newton, 5,4 yard futásonként, és csapatát jelenleg ő vezeti 4 futott touchdownnal! Ezt is említettük már korábban, de tényleg úgy gondolom, hogy ezen a meccsen nem lesz gond. A Bucs futás elleni védelme 80,1 yardot enged meccsenként, ez a legjobb szám a ligában! A fantasztikus újonc linebackerünk Lavonte David mindig mindenhol ott van, olyannyira, hogy már ő hívja a védő egység játékait! 81 szerelés a szezonban (61 solo) És a másik szám amiben szintén liga első a Buccaneers, 3,5 yard engedélyezése futásonként.

Nagy meccs lesz ez a Buccaneers számára, nem csak azért mert egy divízió illetve csoport riválisról van szó, hanem azért mert ez egyszerűen "kötelező" Úgy gondolom a Carolina rengeteg problémával küszködik, mind játékosok, edzők terén, és teljesen kezd el uralkodni ott a káosz, ezt pedig egy olyan csapatnak, aki szeretne Wild Card helyet megcsípni, ki kell használnia. Mindazonáltal ezt ne tegyük semmiképpen sem lenézően, hisz a Panthers szoros meccset játszott a Bears, a Seahawks és a Falcons ellen is. És megtették amit mi nem tudtunk, elverték a Szenteket. Greg Schiano alakulata nagyon ráncba kapta magát, tényleg kirobbanó a támadó egység, és nagyon fegyelmezetten játszanak a srácok, a múlt heti meccsen is például csak egyszer dobták be a sárga zászlót ellenünk. Nagyon jó lenne ha egy győzelemmel tudnánk ráhangolni magunkat egy jövő heti Atlanta elleni meccsre, mert az tényleg nem lesz sétagalopp.


A számok bűvöletében:

- A Buccaneers örök mérlege, ha Carolina-ba kellett utazni 5-7

- A Panthers elvesztette az utolsó 4 hazai meccsét a hatból.

- Josh Freeman mérlege a legutolsó négy találkozón a Carolina ellen 3-1 ( 6TD, 1 interception)

- Freeman rating-ja öt meccsen zsinórban van már 100 fölött.

- Cam Newton rating-ja, csak három idei meccsen került 100 fölé.

- A Buccaneers átlagosan 28,9 pontot szerez meccsenként (3. az NFL-ben), a Panthers 18,1 pontot szerez meccsenként (27. az NFL-ben)

- A Buccaneers átlagosan 23,2 pontot kap meccsenként (18. az NFL-ben), a Panthers átlagosan 24 pontot kap meccsenként (21. az NFL-ben)

Amit pedig mindenképpen szeretnénk a meccs után, egy üveg Rumot bontani ünneplésként! :)


9 komment

Címkék: Freeman Martin Jackson David Williams Foster Barber Buccaneers Panthers Wright Barron Biggers

A bejegyzés trackback címe:

https://proba11112.blog.hu/api/trackback/id/tr645647131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347983 2012.11.17. 12:24:28

Nem hiszem , hogy a futás elleni védelmünk most bolondulna meg, de a secondarynak is jól kell majd teljesítenie a győzelemhez. Nem várok pontgazdag mérkőzést ( hacsak meccsen belül valaki fel nem adja) hiszen ne felejtsük ,a Panthers csoportellenfél . És mint ilyen már megtörtént a legapróbb részletekig történő kielemzésünk. (Mégiscsak 2 mérkőzést játszunk egy évad alatt.) Így aztán biztos megpróbálják majd eddigi pár hétben mutatott erősségeinket a "földdel tenni egyenlővé" . Csak remélem , hogy a szó jó értelmében.:) Szóval Martin , Freeman , Clark , Jackson felköthetik az alsóneműt. Ezúttal nem hiszem hogy temérdek pontot szerzünk, pont az említettek miatt , de ha egy kicsit is a védelmek küzdelmévé tudjuk tenni a mérkőzést úgy érzem mi kerekedhetünk felül. Go Bucs ! Más. A kérdéseket tartalmazó e-mail átment ?

346728 2012.11.17. 12:30:31

[Buccaneer](#976904): Igen, ez a szép ebben a sportágban, a taktika. Azért biztos vagyok benne, hogy ők is ki vannak elemezve, így mindkét csapat vagy olyasmihez nyúl, amihez eddig még nem, vagy még jobban ráfekszenek az erősségekre, meglátjuk. Abban biztos vagyok, hogy Newton most nem fog szaladgálni, szerintem a passz játékot fogják erőltetni. Mert miért ne tennék, ha szét lehet passzolni a secondary-t.

Roll 2012.11.17. 12:48:36

Biggers mehet, de a Tálib harcost kérem vissza. :D Wright szerintem jó, de jövőre kell mellé még egy ember, legyen az rookie vagy majd megnézzük ki lesz FA piacon.

347983 2012.11.17. 13:15:17

[Roll](#976926): Talib játéka nekem tetszett , vele kapcsolatban egyetértek de Wrighttal kapcsolatban már nem. Amennyibe kerül ahhoz képest rendkívül visszafogott a teljesítménye. Én személy szerint hozzá nem ragaszkodnék ha rajtam múlna. De nem rajtam múlik:) Hála Istennek ? Lehet. :) :)

346728 2012.11.17. 14:55:28

[Roll](#976926): Talib játékával nekem sem volt bajom, inkább a bomlasztással, amit művel, aki nem akar kalóz lenni, az menjen a Pats-be tényleg. És én néha azt érzem Wright-on, hogy ő sem érzi jól magát itt, akkor hát ne legyen... szerintem. Persze ez csak az én véleményem. Biggersen néha látom, hogy akar ő, csak neki meg nem megy, ez megint más kérdés. Viszont Johnsonban hihetetlenül ott a bizonyítási vágy, ez tisztán látszik, és ebből mindig nagy dolgok születtek az NFL-ben. Szerintem tényleg itt lenne az ideje, hogy kapjon lehetőséget.

347983 2012.11.17. 15:50:12

[Cay983](#977291): Mélységesen egyetértek. Johnson szerintem az eddigi teljesítményével megérdemelné , hogy bízzanak benne. Én állítom , hogy jelen pillanatban ( persze leszámítva , hogy Barber ezen a poszton is fantasztikus) ő a legígéretesebb CB-ünk. Na és biztos vagyok benne , hogy a fizetése meg sem közelíti az előbbiekben felsorolt játékosokét.

csupi4 2012.11.18. 13:40:14

Mindig másnap szoktam megnézzni a meccset ugy hogy nem tudom az eredményt az letöltem a meccset , de ma sztem megnézzem élöbe , nem tudna valaki egy jo stremat adni ami megbizhato nem szakad meg az adás meg ilynek!elöre is köszi

346728 2012.11.18. 14:35:16

[csupi4](#978925): Én itt szoktam nézni: http://www.thefirstrow.eu/sport/american-football.html Több link lesz majd fent hétkor, van amelyik akad, de végig kell próbálgatni, aztán ki lehet fogni a jót.

csupi4 2012.11.18. 17:41:54

kösz! ja és GOBUCSGO