HTML

proba11112

Friss topikok

Címkék

49ers (2) Abraham (1) Ahmad Black (3) alapszakasz (1) Alstott (1) Angelichio (1) Baker (1) Banks (8) Barber (28) Barron (23) Barth (5) Benett (8) Benn (4) Bennett (17) Bigger (1) Biggers (17) Black (8) blackout (6) Blount (12) Bobby Felder (3) Bobby Rainey (3) Bostad (1) Bowers (22) Boyd (1) Brantley (1) Broncos (3) Brooks (2) Bryant (1) Buccaneers (114) Bucs Blog (1) Byham (5) Cardinals (4) Carimi (2) Casillas (2) Chargers (3) Charleston (1) cheerleaders (25) Chiefs (4) Chris Jones (1) Claiborn (1) Clark (9) Clarks (1) Clayborn (12) Clebert (1) Cooper (2) Cox (3) Crabtree (2) Crump (1) Cutera (1) Dashon Goldson (14) David (32) Demps (4) Dimke (1) disqus (1) Dolphins (4) Dominik (2) Dotson (7) Dougles (1) draft (13) Dunn (1) Dunsmore (1) Eagles (5) edzőtábor (1) előszezon (1) Falcons (16) Ferraro (1) Fleck (1) Foster (15) Fraser (1) Freeman (53) Gaitor (4) Gamble (1) Garrett (2) Gary Gibson (1) Gasparilla (1) Gholston (2) Gilreath (1) Glazer (2) Glennon (7) Goode (2) Gorrer (5) Grimm (4) Gruber (1) Hafley (1) Hagan (1) halloween (3) Hall of Fame (1) Hayward (5) Henry (1) Hillis (2) Jackson (31) Jeremy Lewis (1) Jets (2) Joel Glazer (1) Johnson (16) Joh Gruden (1) Jordan Cameron (1) Joseph (6) Jurevicious (1) Kaeding (1) Karácsony (1) Kelcie McCray (2) King (1) Koenen (2) Landi (1) Landri (1) Larsen (4) Leonard (2) Lewis (6) Ligashesky (1) Lindell (1) Logan (1) Lonnie Pryor (1) Lorig (2) Lovie Smith (1) Martin (39) Masifilo (1) Matt Brown (1) McCoy (18) McDonald (4) McNulty (1) Means (2) Melvin (2) Merdith (1) mezszámok (1) Michael Adams (3) Michael Hill (1) Michael Smith (1) Mike James (3) Miller (7) Milliner (2) Mingo (1) Mitchell (1) Morgan (1) MRSA (2) Myron Lewis (2) Nesheim (7) Nicks (18) Noble (2) Nolan (1) Oden (2) Ogletree (3) Orlovsky (2) Page (1) Panthers (11) Patrick Omameh (1) Patriots (4) Penn (10) Playoffs (1) Pro Bowl (5) Raiders (4) Rams (4) Rashaan Melvin (3) Ravens (2) Redskins (4) Revis (15) Rhodes (4) Ring of Honor (2) Ryan (1) Saints (14) Sapp (3) Schiano (30) Scott (1) Seahawks (2) Selmon (1) Selvie (1) Shepard (1) Sheridan (2) Skye Dawson (1) Smith (2) Spence (6) Spencer Larsen (1) Spurlock (1) Steve Smith (2) Stocker (3) Stroughter (2) Sullivan (5) Super Bowl (2) szabadügynök piac (1) Talib (14) tampa (1) Tandy (1) Tim Wright (1) tippjáték (17) Trevor Scott (3) Trueblood (7) Turner (3) Tynes (2) Underwood (8) Vickerson (1) Vikings (3) Wannstedt (3) Ware (1) Washington (1) Watson (6) White (4) Williams (33) Wright (25) Wynn (2) Zutah (2) Zuttah (2) Címkefelhő

Hová tesszük ezt a sok pénzt?

2012.12.28. 22:55 Cay 983

Kicsit előre gondolkozva és nézvén a vezetőség lépéseit, a holtszezonra akár 43 millió dollár is lehet a költségvetési sapkánkban, ez pedig némiképp arra enged következtetni, hogy valami nagy durranásra készülünk a holtszezonban. Mivel mondhatni számunkra véget ér a szezon, bár még egy mérkőzés hátra van, már most indulnak a különféle találgatások, nézelődések, hogy vajon mire akarja, illetve mire tudja szánni a vezetőség ezt a hatalmas összeget. Nézzük tehát.

Kicsit előre gondolkozva és nézvén a vezetőség lépéseit, a holtszezonra akár 43 millió dollár is lehet a költségvetési sapkánkban, ez pedig némiképp arra enged következtetni, hogy valami nagy durranásra készülünk a holtszezonban. Mivel mondhatni számunkra véget ér a szezon, bár még egy mérkőzés hátra van, már most indulnak a különféle találgatások, nézelődések, hogy vajon mire akarja, illetve mire tudja szánni a vezetőség ezt a hatalmas összeget. Nézzük tehát.

Egy biztos, viccből nem szervezték volna át Vincent Jackson és Carl Nicks szerződését, tehát egyértelműen valami készül. Ilyen lépést nem tesznek azért, hogy aztán ott tátongjon az űr jövőre. Ezzel a lépéssel felszabadult 18 millió dollár, a meglévővel együtt az már 30 millió. Ha lehet hinni a híreszteléseknek ezt még követi majd 13 millió Quincy Black és Eric Wright jóvoltából. (Menesztik őket.) És már meg is kaptuk a tetemes 43 millió dolláros összeget, ebből kb. hatot leszámítunk az újoncok szerződéseire, amiket már a liga szabályoz, így nem lehet rögtön zsíros szerződéseket osztogatni (szerencsére)

Szóval, mire fog a Bucs költeni? Ezt nehéz megmondani, hiszen számos lehetőség van. Egyrészről meg tudjuk hosszabbítani szabad ügynökeink szerződését, előre gondolkozva meghosszabbíthatnánk pár hamarosan lejáró szerződést, illetve kutakodhatunk a szabad ügynök piacon.


Játékosaink akik jövőre szabad ügynökké válnak:


Michael Bennett (DE)

Költség: 7-9 millió dollár/év

Benett újraszerződtetése első számú fontossággal bír a csapat számára, ehhez kétség sem férhet. Sokoldalú játékos, kimagasló a futás elleni védelem terén, és évről évre jobban játszik. Ő szerezte a legtöbb sack-et idén a csapatban, szám szerint kilencet. És Gerald McCoy mögött ő a második legjelentősebb személy a védő falban. Az egyetlen ok ha esetleg még sem írnánk vele újra alá, talán a magas ár lehetne, illetve a tény, hogy Da'Quan Bowers és Adrian Clayborn személyében van két remek defensive end-ünk, viszont játékuk a folyamatos sérülések miatt egyáltalán nem megbízható. Ami még sokat lendíthet ezen a dolgon az pedig az, hogy Michael Bennett még a passz játékok ellen is hatásos falember létére.

A Bucs egyik legfontosabb feladata a holtszezonban: Michael Bennett


Roy Miller (DT)

Költség 2-4 millió dollár/év

Roy Miller is hozzá tette idén a magáét a futás elleni védelemhez, bár az ő jó formájára azért kellett várni, sajnos azért elmondhatjuk, hogy az ő teljesítménye eléggé hullámzó. A futás elleni teljesítménye pedig egy dolog, de mint pass rusher egyáltalán nem vesszük hasznát. Az egyetlen dolog ami mellette szól, az pedig a játékos ára, viszont ha valami különös oknál fogva nem marad nálunk, na akkor sem kell sírva fakadnunk.

E.J. Biggers (CB)

Költség: 1-2 millió dollár/év

Biggers sajnos többet játszott idén, mint amennyit kellett volna. Szerintem nincs meg a fizikuma, ami egy termetes elkapó ellen szükséges lehet, sem a magassága, ez utóbbi viszont nem egyszer vissza is ütött. Személy szerint nem tartom jó cornerback-nek, de tény, hogy volt nála rosszabb teljesítményt nyújtó is a csapatban. Sajnos akárhogy nézzük, túl nagy felelősséget raktak rá. (Hiszen ő volt az első számú, most hogy Wright nem volt, ha jobban belegondolunk.) Ő egyszerűen nem nőtt fel ehhez a feladathoz. Véleményem szerint itt egy esetben néz ki szerződés hosszabbítás, ha valami különös oknál fogva a vezetőség úgy dönt, nem kíván sokat költeni erre a pozícióra. (muhaha) Ugye mekkora ökörség lenne? Hisz ezen ment el a szezonunk.

LeGarette Blount (RB)

Költség 1-3 millió dollár/év

Tekintve, hogy Blount egész szezonban alig kapott lehetőséget (41 próbálkozás idén), ne nagyon éljük bele magunkat, hogy jövőre találkozunk vele. Én úgy érzem a csapat ezen a téren Martinra fog építeni, és egy "pályázatot" fog kiírni a szabad ügynökök körében, "akinek megfelel a 1-2 millió/éves fizetés, az jöhet szaladgálni egy évre" címmel. Biztos találni is fognak ilyet majd a free agent listán.

Ronde Barber (FS)

Költség: 3-4 millió dollár/év

Barber új pozíciójában is nagyon magasra tette a lécet idén. Teljesen egyértelmű, hogy újra fogjuk szerződtetni, ő pedig marad. Egyetlen egy esetben nem lehet így, ha esetleg úgy dönt, hogy visszavonul.

Jeremy Trueblood (RT)

Költség: 2-3 millió dollár/év

Demar Dotson szép lassan elvette tőle a kezdő szerepet, és nem igazán van itt szükség másra, ha esetleg újra alá is írunk vele, mint tartalék lesz itt a csapatban, ráadásul neki is visszatérő sérülései vannak, szóval ha meg is születik az a szerződés, biztos vagyok benne, hogy nem a tavalyi összeggel.

Sammie Stroughter (WR)

Költség: 1-2 millió dollár/év

Én korábban már írtam róla pár szót, a mai napig nem értem mitől ennyi a pénze, hisz nem volt szezon amit végig játszott volna, olyan sem ahol kezdő lett volna, olyan meg végképp, hogy mutatott volna valamit. Remélem a csapatnak van esze és ezt a szerződést nem hosszabbítja meg.


A holt szezonban melyik játékosunknak kínálhatnánk előre gondolkozva szerződéshosszabbítást, hogy ezzel se legyen már több macera?


Mike Williams (WR)

Költség: 5-8 millió dollár/év

Williams értékét nehéz meghatározni, karrierje legjobb szezonját produkálta, viszont a tavalyit meg a tavaly előttit átaludta. Mindazonáltal én jó elkapónak tartom, már csak a jövő év van hátra a szerződéséből, talán hosszabbítani kéne vele.

Mike Williams karrierje legjobb formáját mutatta múlt héten a Rams ellen.

 

Josh Freeman (QB)

Költség 10-17 millió dollár/év

Nem és kész. Viccet félretéve. Bárcsak a csapat fejébe látnék e téren. Nem tudom mennyi mindent kell még elbaltázni ahhoz, hogy ez a fiúcska elmenjen innen. Egyszerűen képtelen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Igen ám, csak ahhoz hogy ő menjen kéne egy fiatal titán, ez az ami jelenleg nincs.

Demar Dotson (T)

Költség 3-5 millió dollár/év

Demar Dotson elég jól produkál mostanában, megbízható jobb oldali falember lett, fiatal, fejlődik. Addig kéne újra aláírni vele, amíg nem követel még többet munkásságáért. Neki is a jövő év az utolsó.

Dekoda Watson (LB)

Költség: 1-2 millió dollár/év

Watson egy állat, ami a speciális egységen belüli teljesítményét illeti, nem hiába lett a hónap játékosa is ezen kategóriában. Gyorsan alá kéne írni vele hosszútávon, hisz ez mindenképpen befektetés a csapatnak. Ráadásul neki is a következő szezon az utolsó.


A szabad ügynök piac (Amire szükségünk lehet):


Cornerbackek: Aqib Talib, Brent Grimes, Sean Smith, Chris Houston, Cary Williams, Derek Cox, Dominique Rodgers-Cromartie, Mike Jenkins, Quentin Jammer, Tracy Porter

Minden évben látjuk ezen a listán magasan kvalifikált cornerbackeket, nah idén ez nem így van. Gondolom az mindenki számára teljesen egyértelmű, hogy ezt a pozíciót kell jövőre erősítenünk és az is, hogy nem fogjuk valószínűleg újra igazolni Talibot. Hisz korábban pont mi fecséreltük el egy negyedik körös draft választásért. De Brent Grimes, Sean Smith és Chris Houston érdekesek lehetnek a Bucs számára.

Első sorban szem előtt kell tartanunk, hogy nekünk egy fizikai játékot játszó cornerback-re van szükségünk. Olyanra aki nem fél szerelni és bemocskolni a kezét, illetve kiveszi a részét a futás elleni játékban is. Ez pedig minden bizonnyal nem Dominique Rodgers-Cromartie lesz. A másik pedig amit szem előtt kell tartani, hogy a fent felsorolt játékosok közül valószínűleg sok nem lesz elérhető. A Falcons tuti bejelentkezik Brent Grimes-ért, és nem hinném, hogy Quentin Jammes elhagyná a Chargers-t. Azonban égető szükségünk van egy minőségi játékosra ebben a pozícióban, és itt kell szétnéznünk a szabad ügynökök között. Kivéve persze abban az esetben, ha a draft első körében elhozunk egy kiváló cornerbacket. (Mondjuk Johnthan Banks-et a Missisipi-ről. :) És megtartjuk esetleg Eric Wright-ot, mint kettes számú cornerbacket.

A pass rusherek: Cliff Avril, Osi Umenyiora, Izrael Idonije, Dwight Freeney, Michael Johnson

Ezen a téren is ránk férne az erősítés, de nem hiszem, hogy megtörténik. Szerintem túl sok pénz van már ebben a falban, és nem fognak újabbakat belefeccölni, itt a gameplannal van bibi, nem pedig Bowers-el, McCoy-al, és ha hosszabbítunk vele, akkor Bennettel, hisz kiváló játékosok mind. Ráadásul Adrian Claybornt is a listához vehetjük, ha felépül jövőre sérüléséből.

Tight End-ek: Martellus Bennett, Fred Davis, Dustin Keller, Jared Cook, Brandon Myers, Anthony Fasano

Na ezek közül a játékosok közül sem lesz sok elérhető ebben biztos vagyok, de aki mégis marad, az keresse fel a Buccaneerst, mert ezen pozícióban is szorulunk némi erősítésre, leginkább egy olyas valakire lenne szükségünk, aki nem csak kiváló elkapó, vagy kiváló blokkoló, hanem egy személyben ötvözi a két tulajdonságot.

Defensive Tackle-k: Henry Melton, Randy Starks, Jason Jones, Richard Seymour, Desmond Bryant, Terrance Knighton, Glenn Dorsey, Corey Williams

Itt ha másért nem kicsit azért lenne érdemes szétnézni, hogy egy biztonsági ember legyen McCoy mögött, hisz neki nincs normális cseréje, viszont még mindig tartom magam ahhoz, hogy ebbe már nem fog a csapat pénzt beleölni.

Linebackerek: Daryl Smith, Philip Wheeler, Erin Henderson, Thomas Howard, Rey Maualuga, Brian Urlacher, Tim Dobbins, Moise Fokou

Itt ha másért nem Quincy Black kiesése miatt lenne érdemes körbenézni, hisz egyetlen emberünk most már az újonc Naje Goode. Még csak nem is játszott... mindazonáltal én nem hinném, hogy ebbe is nagy összeget fecsérelnénk.

Safety: Jairus Byrd, Dashon Goldson, Ed Reed, William Moore, Louis Delmas, Pat Chung

Botrány. Ezek már magában sem erős nevek, az meg hagyján, hogy egyik sem Barber. Bele sem merek gondolni, hogy mi lenne ha Barber visszavonulna amikor vége a szezonnak. Órási űr keletkezne ismét a védelemben. Hisz ezek a játékosok nem tudják őt helyettesíteni, a fiatal Mark Barron, akinek ezt a sorsot szánták, egy teljesen más játékot játszik, ez idén teljesen nyilvánvalóvá vált. Ha pedig a drafton cornerback-et választunk az első körben, már pedig azt kell, akkor nem safety-t fogunk. Kérlek ne vonulj még vissza Ronde.


14 komment

Címkék: Freeman Williams Miller Barber Watson Bennett Blount Trueblood Biggers Dotson Stroughter

A bejegyzés trackback címe:

https://proba11112.blog.hu/api/trackback/id/tr885647172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347983 2012.12.29. 08:01:51

Safetyben szerintem nem botrány Dashon Goldson neve. Ráadásul itt felírható Landry is a Jetsből .Mindketten kiválóan játszák szerintem ezt a posztot. Természetesen egyik sem olcsó és egyelőre van egy Barberünk. Kérdés meddig. LB poszton meg lehetne fontolni Maualuga szerződtetését de van egy olyan sanda gyanúm, hogy Ő hosszabítani fog. DT: McCoy mellé tényleg kéne valaki. Ezen a posztot lényegében Ő viszi egyedül. Ez így karcsú mégha McCoy játéka kiváló is. TE: Szerintem muszály lenne az erősítés, főleg ha Freeman marad. Clark jó, de nem egyenletesen. Kéne mellé még egy legalább hasonló kaliberű játékos. Talán Stocker hosszútávon beválik, de egyenlőre még szerintem nem tudja Clarkot tehermentesíteni. DE: Umenyiora fantasztikus játékos, de drága. Nálunk meg csak összeáll végre egy EGÉSZSÉGES Clayborn-Bowers kettős. CB: Az achilles. Tracy Porter? Talán rá már nehéz jövőt építeni. Esetleg az általad felsorolt három játékos közül bárki és a draftról Banks ?Wright nálam max. 3.számú. Ő biztos nem így gondolja.:) Nem tudom, de itt tényleg erősíteni kell. Akit én kissé sajnálok az Blount. A RB-ek gyorsan "kopnak" és nem tudom hogy teljesen kiheverte-e a sérülését, de az idén szerintem méltatlanul keveset játszott. Szinte biztos, hogy elhagy minket. Én kedveltem a játékát és Martinnal szerintem még alkothatnának jó duót. A forgatókönyvet viszont nem én írom.:)

346728 2012.12.29. 08:12:56

[Buccaneer](#1024634): Lehet safety téren elfogult vagyok, aki nem Barber, az nem elég jó. :) Blountot én is sajnálom amúgy, de már szezon közben burkoltan kijelentették, hogy nem tartanak igényt két ilyen nagy kaliberű futóra, már csak anyagilag sem éri meg, ha az egyik csak ücsörög. Remélem nem ez is öngól lesz egy esetleges sérülés esetén. Egyébként nem értem itt a csapat gondolkodását, szerintem az 1-3 milla nem drága Blountért. Landry is szabad ügynök lesz valóban, de ő jelenleg safety pozícióban munkálkodik.

347983 2012.12.29. 08:25:39

[Cay983](#1024639): Szerintem RB poszton Blount fizetése csekély. Mégha emelnek neki akkor is. Safety poszton így értem a gondolatmenetet .:) Viszont én így gondolkodván csak elhoznám a szabadügynök piacról az egyik safety-t (Landry, Goldson) Barbert pedig visszatenném a CB részleghez.( ha marad) A draftnál pedig szerintem tényleg rá kéne menni Banks-re. Szerintem ez lenne a jó stratégia. Barber szerintem legfeljebb még egy év és visszavonul. Addig pedig elválhatna hogy tényleg jó-e a Banks - Wright duó .

346728 2012.12.29. 08:30:30

[Buccaneer](#1024643): Én csak azt nem értem, hogy ehhez miért kell kb 43 milka? :) Szerinted lehetséges, hogy lecsapunk egy irányítóra akár? De szép lenne... azok kerülnek ilyen horribilis összegekbe. Számold ki. Ha minden szabad ügynökönket újra igazolunk és rászámoljuk azt a hat milliót az újoncokra, akkor is marad kb. 20-23 millió a szabad ügynök piacra. Mi a szart akarunk ott ennyi pénzzel. Irányítót? Ráadásul szerintem nem fogunk minden szabad ügynököt megtartani. Szerintem Bennett, Watson, tutira marad, talán Miller és Trueblood is. Barber ha nem vonul vissza, de a többieknek szerintem tipli lesz.

346728 2012.12.29. 08:31:59

De hülye vagyok, Watson még nem is szabad ügynök... őt vegyük ki az előbbiből. :)

347983 2012.12.29. 08:42:19

[Cay983](#1024644): Nem tudom mire tartalékolnak. Az irányító probléma szerintem Tampában is az, nem csak itt a magyar fórumokon. Nyilván az ottani szurkolók is elégedetlenek és az ő szavuk inkább eljut a vezetőséghez. Mindazonáltal nem hiszem, hogy erre szánnák ezt az összeget.Elképzelésem sincs , hogy mire. A szabadügynöki piacot nézve meg pláne nem.

347983 2012.12.29. 08:44:55

Tebow hozzánk jön nem Jacksonville-be. Aztán pár rövid futásra be is vetjük.:)

346728 2012.12.29. 09:03:55

[Buccaneer](#1024649): És akkor végre Tampában is lehet majd Tebowzni. Bár Tebowzni veszélyes... :D Ha leigazolnánk sok hasznát már nem vennénk Jacksonnak... :) Nem ő az akit mi keresünk, de én csipázom amúgy Tebow-t, szerencsétlen jól megszívta ezzel a Broncos - Jets trade-el.

347983 2012.12.29. 09:09:38

[Cay983](#1024655): Én úgy említettem mint csereirányítót.:) Gondold el két ilyen klasszistól tanulhatna mint Sanchez és Freeman. Ez mekkora szó már! :)

346728 2012.12.29. 09:15:36

[Buccaneer](#1024660): Az tuti... :D http://www.facebook.com/photo.php?fbid=320080911439293&set=a.277208569059861.65809.277205542393497&type=1&theater

347983 2012.12.29. 09:26:16

Hoppá ! Istenem ,akinél még Sanchez is jobb valamiben! . :)

347983 2012.12.29. 09:34:01

[Cay983](#1024664): Jut eszembe láttam Sancheznek azt a meccsét amikor labdával a kézben kajakra nekirohant a saját falemberének. Lepattant róla és fumble meg talán TD lett belőle. :):) Totál olyan volt mint a susogós mackókban,amikor nekirohan a panelépületnek a barna medve. :)

346728 2012.12.29. 09:35:19

[Buccaneer](#1024673): Buttfumble... :D http://www.youtube.com/watch?v=rAp57G1hLn0

339093 2012.12.29. 14:08:21

[Cay983](#1024664): Ez a képregény és a buttfumble feldobta most a napomat, köszi :D