HTML

proba11112

Friss topikok

Címkék

49ers (2) Abraham (1) Ahmad Black (3) alapszakasz (1) Alstott (1) Angelichio (1) Baker (1) Banks (8) Barber (28) Barron (23) Barth (5) Benett (8) Benn (4) Bennett (17) Bigger (1) Biggers (17) Black (8) blackout (6) Blount (12) Bobby Felder (3) Bobby Rainey (3) Bostad (1) Bowers (22) Boyd (1) Brantley (1) Broncos (3) Brooks (2) Bryant (1) Buccaneers (114) Bucs Blog (1) Byham (5) Cardinals (4) Carimi (2) Casillas (2) Chargers (3) Charleston (1) cheerleaders (25) Chiefs (4) Chris Jones (1) Claiborn (1) Clark (9) Clarks (1) Clayborn (12) Clebert (1) Cooper (2) Cox (3) Crabtree (2) Crump (1) Cutera (1) Dashon Goldson (14) David (32) Demps (4) Dimke (1) disqus (1) Dolphins (4) Dominik (2) Dotson (7) Dougles (1) draft (13) Dunn (1) Dunsmore (1) Eagles (5) edzőtábor (1) előszezon (1) Falcons (16) Ferraro (1) Fleck (1) Foster (15) Fraser (1) Freeman (53) Gaitor (4) Gamble (1) Garrett (2) Gary Gibson (1) Gasparilla (1) Gholston (2) Gilreath (1) Glazer (2) Glennon (7) Goode (2) Gorrer (5) Grimm (4) Gruber (1) Hafley (1) Hagan (1) halloween (3) Hall of Fame (1) Hayward (5) Henry (1) Hillis (2) Jackson (31) Jeremy Lewis (1) Jets (2) Joel Glazer (1) Johnson (16) Joh Gruden (1) Jordan Cameron (1) Joseph (6) Jurevicious (1) Kaeding (1) Karácsony (1) Kelcie McCray (2) King (1) Koenen (2) Landi (1) Landri (1) Larsen (4) Leonard (2) Lewis (6) Ligashesky (1) Lindell (1) Logan (1) Lonnie Pryor (1) Lorig (2) Lovie Smith (1) Martin (39) Masifilo (1) Matt Brown (1) McCoy (18) McDonald (4) McNulty (1) Means (2) Melvin (2) Merdith (1) mezszámok (1) Michael Adams (3) Michael Hill (1) Michael Smith (1) Mike James (3) Miller (7) Milliner (2) Mingo (1) Mitchell (1) Morgan (1) MRSA (2) Myron Lewis (2) Nesheim (7) Nicks (18) Noble (2) Nolan (1) Oden (2) Ogletree (3) Orlovsky (2) Page (1) Panthers (11) Patrick Omameh (1) Patriots (4) Penn (10) Playoffs (1) Pro Bowl (5) Raiders (4) Rams (4) Rashaan Melvin (3) Ravens (2) Redskins (4) Revis (15) Rhodes (4) Ring of Honor (2) Ryan (1) Saints (14) Sapp (3) Schiano (30) Scott (1) Seahawks (2) Selmon (1) Selvie (1) Shepard (1) Sheridan (2) Skye Dawson (1) Smith (2) Spence (6) Spencer Larsen (1) Spurlock (1) Steve Smith (2) Stocker (3) Stroughter (2) Sullivan (5) Super Bowl (2) szabadügynök piac (1) Talib (14) tampa (1) Tandy (1) Tim Wright (1) tippjáték (17) Trevor Scott (3) Trueblood (7) Turner (3) Tynes (2) Underwood (8) Vickerson (1) Vikings (3) Wannstedt (3) Ware (1) Washington (1) Watson (6) White (4) Williams (33) Wright (25) Wynn (2) Zutah (2) Zuttah (2) Címkefelhő

Nagyító alatt a 2012-es osztály

2013.01.03. 22:44 Cay 983

Mivel számunkra véget ért a szezon, sajnálatos módon idén is korán, gondoltam lassacskán elkezdhetnénk szemezgetni 2012 történéseiből, amik igazán meghatározták az idei szezonunkat. Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy mivel kéne kezdeni, sorra venni az offense, vagy a defense munkásságát, visszatekinteni a legszebb pillanatokra, vagy esetleg hibákra, a fejlődés és hanyatlás kulcsára. De akárhogy is nézem, amikor a csapat idei teljesítményére gondolok, úgy érzem a 2012-ben draftolt játékosok igenis sokat raktak hozzá az idei szezonhoz, és rengeteg felejthetetlen pillanatot okoztak nekünk Bucs szurkolóknak és úgy gondolom minden NFL rajongónak egyaránt.

Mivel számunkra véget ért a szezon, sajnálatos módon idén is korán, gondoltam lassacskán elkezdhetnénk szemezgetni 2012 történéseiből, amik igazán meghatározták az idei szezonunkat. Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy mivel kéne kezdeni, sorra venni az offense, vagy a defense munkásságát, visszatekinteni a legszebb pillanatokra, vagy esetleg hibákra, a fejlődés és hanyatlás kulcsára. De akárhogy is nézem, amikor a csapat idei teljesítményére gondolok, úgy érzem a 2012-ben draftolt játékosok igenis sokat raktak hozzá az idei szezonhoz, és rengeteg felejthetetlen pillanatot okoztak nekünk Bucs szurkolóknak és úgy gondolom minden NFL rajongónak egyaránt.

Nézzük most tehát őket, kik ők, honnan jöttek mit vártunk tőlük, és sikerült-e vajon beilleszkedniük az NFL csodálatos világába?


The Tampa Bay Buccaneers select: Mark Barron (S)


Az első kör hetedik választása volt számunkra Mark Barron, az Alabamáról érkezett hozzánk. Nem kisebb feladat nyomja az ő vállát, mint Ronde Barber méltó utódjának lenni, legalábbis a szezon elején ezt szerették volna. Az azonban mindenki számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ő egy teljesen más játékot képvisel mint, az idén free safety pozícióba avanzsált Ronde Barber. Már rögtön a draft után elmondta Greg Schiano, hogy Mark Barrontól afféle "big hit" típusú játékot láthatunk, viszont ha lekövetésről van szó, akkor is megállja a helyét. Legnagyobb hasznát pedig a box-ban fogjuk venni. Ekkor még azt is nyilatkozta a vezetőedzőnk, hogy szeretné a védelmet a safety pozíció köré építeni, és ennek lenne alappillére Mark Barron, valamint a veterán Ronde Barber. Azt hiszem, azt bátran kijelenthetjük, hogy a big hit típusú játékkal nem okozott csalódást, viszont ami a passz lekövetéseket illeti, bizony hagyott maga után némi kívánnivalót a dolog egészen a szezon végéig, amikor is ebben is láthattunk már némi potenciált. Az tény, hogy az NFL ritmusát fel kell venni, és én személy szerint úgy gondolom, hogy amit Barron az idényben művelt az nagyon megnyerte a tetszésemet, nem fél, odateszi magát, és remekül csinálja azt amit ez a pozíció megkövetel. 89 szerelést mutatott be, ebből 72 solo, láthattunk tőle egy interception-t, egy forced fumble-t és 10 meghiúsított passz kísérletet.

Mark Barron sajátos játékának Robert Griffin III. volt a szenvedő alanya a Redskins elleni meccsen:

Majd Steve Smith is:


The Tampa Bay Buccaneers select: Doug Martin (RB)


Az első kör 31. helyén választottuk ki Doug Martint. (Köszönet érte a Broncosnak.) Érdekes módon, ezt mondták a szezon elején róla: "sokoldalú" ... és lám tényleg. Doug Martin elképesztő! Már újonc évében ötödik lett a ligában a futott yardok tekintetében, harmadik a ligában, az összes yard tekintetében, és második az elkapott yardok tekintetében a futók között. Bár számára is elég döcögősen indult a szezon és két meghatározó falembert is elveszített maga elől, így is sikerült félelmetes dolgokat produkálnia. A legemlékezetesebb minden bizonnyal az Oakland elleni meccs ahol 251 yardot futott 25 próbálkozásból 4 TD-t szerezve. Ebből három 40 yard feletti volt. Ezzel ő lett az első játékos az NFL történetében, aki három 40 yard feletti touchdownt szerez egy mérkőzésen, és rajta kívül mindössze egy játékos tudott egy mérkőzésen 250 yard fölött futni 4 touchdownt elérve, ő Mike Anderson volt. Ezen felül beállított minden létező újoncrekordot franchise-on belül. És nem csak a sokoldalúsága, leleményessége ad okot hinni a jövőben, itt Tampa háza táján, hanem maga a tény, hogy ő nem egy töltelék, amit odaraktunk és lesz majd valahogy, ő igenis egy "fegyvertény" lesz ebben a ligában, ha kicsit hozzászokik majd a profik világához, ebben én biztos vagyok. Nem hiszem, hogy sok újonc elmondhatja magáról, hogy gameplannel készülnek ellene az ellenfelek. Hisz ez a 11. héttől már szemmel is látható volt. Itt megtörtént ugyan, hogy kissé ennek, és a meghatározó falemberek hiányának köszönhetően visszaszürkült a mezőnybe, de kulcsfontosságú pillanatokban még ekkor is láthattunk tőle gyönyörű megmozdulásokat. Gondoljunk csak a Panthers elleni meccsre, vagy akár az utolsó Falcons elleni meccsünkre. Doug Martin 1454 yardot futott idén 319 próbálkozásból. Ez 4,6 yardos átlag. Szerzett futásból 11 TD-t. Ezen felül volt még 472 yardja 49 elkapásból és 1 TD.

Doug Martin hihetetlen első éve:


The Tampa Bay Buccaneers select: Lavonte David (LB)


A második körben a 26. választás esett Lavonte David-re, és már akkor Derrick Brooks-hoz hasonlították, de erre mi harcedzett Bucs szurkolók csak legyintettünk egyet, hogy ugyan már. Azt mondták gyors és ösztönös linebacker. Így a szezon végeztével pedig kijelenthetjük, hogy mindenben igazuk volt. Engem Lavonte David nagyon meggyőzött, és szerintem velem együtt azokat is akik hétről hétre követték a Buccaneers meccseit. Ösztönös... igen. Szembetűnő, hogy hihetetlenül olvas az offense játékaiban, nem véletlen, hogy bármerre indul a labda ő ott van, közeledjen az a földön vagy a levegőben, és az sem véletlen, hogy a szezon felétől már ő hívta a védelem játékait. És neki van a legnagyobb szerepe abban, hogy idén a Buccaneersé lett a legjobb futás elleni védelem a ligában. Lavonte David ott van a liga legtöbb szerelést bemutatott játékosai között és nem mellékesen ő lett november hónap legjobb újonc védő játékosa is. És már első évében ő mutatta be a második legtöbb szerelést az NFL-ben. Valamint harmadik a tackle for loss tekintetében. Úgy gondolom, hogy ő valóban alappillér lehet a jövő Buccaneersénak a védelmében, és szerintem ő is az egész NFL meghatározó alakja lesz, ahogy korábban már említettem leendő Hall of Famert látok benne. Valamint az év védő újonca címre is igencsak esélyes. Bemutatott idén 139 szerelést, ebből 112 solo, (ebből 20 tackle for loss), 1 interceptiont, és 5 pass deflectiont.


The Tampa Bay Buccaneers select: Najee Goode (LB)

Miután az egész tavalyi évünkben össze vissza cserélgettük a draft lehetőségeket, már csak az ötödik körben választhattunk, az ötödik kör ötödik választása pedig Goode-ra esett. Az alacsony ám de zömök testfelépítésű linebacker nem sokat játszott 2012-ben. Hogy őszinte legyek semmit, hacsak a speciális egységben nem futott egyszer kétszer középen töltelékként, de erre sem esküdnék most meg. Ettől függetlenül, ő most már a csapat egyetlen tartalék linebackere, és még májusban meg is kínálták egy négy éves szerződéssel.

The Tampa Bay Buccaneers select: Keith Tandy (CB)

Ő volt tavaly a második játékos akit a West Virginia egyetemről hoztunk el, a hatodik körben 4. ként draftoltuk. Tandy egy erős fizikumú játékos, de a lekövetés nem az erőssége, sebessége miatt. Inkább a zóna alapú védekezésnél használható. Nem játszott sokat, 9 mérkőzésen kapott egy egy megmozdulásra lehetőséget és 3 szerelés futotta tőle ez idő alatt. Azonban Goode-val egy időben, őt is megkínálta a csapat egy négy éves szerződéssel.

The Tampa Bay Buccaneers select: Michael Smith (RB)

A hetedik kör ötödik választottja, a futó Michael Smith... bárcsak többet mondhatnék róla, az egyik felkészülési mérkőzésen játszott egy kicsit.

The Tampa Bay Buccaneers select: Drake Dunsmore (TE)

A fiatal tight end a hetedik kör 26. választása volt, a Northwestern egyetemről érkezett hozzánk, de csak a gyakorló csapatban kapott szerepet, ahol meg is sérült.

Azt hiszem összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a 2012-es osztály sikeresen levizsgázott, és felvette az NFL ritmusát, vagy legalábbis elindult az úton és lépést tart vele. Hosszú, hosszú ideje ez volt a legjobb draft osztályunk és az első három helyen szereplő úriember úgy gondolom meghatározó alakja lesz a jövőben ennek az amúgy is fiatal csapatnak.


2 komment

Címkék: Martin David Smith Barron Dunsmore Goode Tandy

A bejegyzés trackback címe:

https://proba11112.blog.hu/api/trackback/id/tr285647181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347983 2013.01.04. 08:35:12

Én is úgy gondolom elmondhatjuk , hogy ez a draft jól sikerült. Végre. Talán Schiano-val , az ő súgásaival ebben előreléptünk. Merthát valljuk meg az eddigi draftjaink nem sikerültek túl jól. Minden esetre itt most szereztünk 3 NFL szinten is meghatározó játékost . Remélem továbbra is ilyen szezonokat fognak produkálni ( talán Barron mégjobbat ) és akkor kialakulóban lehet egy erős Bucs.

346728 2013.01.04. 11:33:28

[Buccaneer](#1029952): Jah jah, jók ezek a srácok. :)