HTML

proba11112

Friss topikok

Címkék

49ers (2) Abraham (1) Ahmad Black (3) alapszakasz (1) Alstott (1) Angelichio (1) Baker (1) Banks (8) Barber (28) Barron (23) Barth (5) Benett (8) Benn (4) Bennett (17) Bigger (1) Biggers (17) Black (8) blackout (6) Blount (12) Bobby Felder (3) Bobby Rainey (3) Bostad (1) Bowers (22) Boyd (1) Brantley (1) Broncos (3) Brooks (2) Bryant (1) Buccaneers (114) Bucs Blog (1) Byham (5) Cardinals (4) Carimi (2) Casillas (2) Chargers (3) Charleston (1) cheerleaders (25) Chiefs (4) Chris Jones (1) Claiborn (1) Clark (9) Clarks (1) Clayborn (12) Clebert (1) Cooper (2) Cox (3) Crabtree (2) Crump (1) Cutera (1) Dashon Goldson (14) David (32) Demps (4) Dimke (1) disqus (1) Dolphins (4) Dominik (2) Dotson (7) Dougles (1) draft (13) Dunn (1) Dunsmore (1) Eagles (5) edzőtábor (1) előszezon (1) Falcons (16) Ferraro (1) Fleck (1) Foster (15) Fraser (1) Freeman (53) Gaitor (4) Gamble (1) Garrett (2) Gary Gibson (1) Gasparilla (1) Gholston (2) Gilreath (1) Glazer (2) Glennon (7) Goode (2) Gorrer (5) Grimm (4) Gruber (1) Hafley (1) Hagan (1) halloween (3) Hall of Fame (1) Hayward (5) Henry (1) Hillis (2) Jackson (31) Jeremy Lewis (1) Jets (2) Joel Glazer (1) Johnson (16) Joh Gruden (1) Jordan Cameron (1) Joseph (6) Jurevicious (1) Kaeding (1) Karácsony (1) Kelcie McCray (2) King (1) Koenen (2) Landi (1) Landri (1) Larsen (4) Leonard (2) Lewis (6) Ligashesky (1) Lindell (1) Logan (1) Lonnie Pryor (1) Lorig (2) Lovie Smith (1) Martin (39) Masifilo (1) Matt Brown (1) McCoy (18) McDonald (4) McNulty (1) Means (2) Melvin (2) Merdith (1) mezszámok (1) Michael Adams (3) Michael Hill (1) Michael Smith (1) Mike James (3) Miller (7) Milliner (2) Mingo (1) Mitchell (1) Morgan (1) MRSA (2) Myron Lewis (2) Nesheim (7) Nicks (18) Noble (2) Nolan (1) Oden (2) Ogletree (3) Orlovsky (2) Page (1) Panthers (11) Patrick Omameh (1) Patriots (4) Penn (10) Playoffs (1) Pro Bowl (5) Raiders (4) Rams (4) Rashaan Melvin (3) Ravens (2) Redskins (4) Revis (15) Rhodes (4) Ring of Honor (2) Ryan (1) Saints (14) Sapp (3) Schiano (30) Scott (1) Seahawks (2) Selmon (1) Selvie (1) Shepard (1) Sheridan (2) Skye Dawson (1) Smith (2) Spence (6) Spencer Larsen (1) Spurlock (1) Steve Smith (2) Stocker (3) Stroughter (2) Sullivan (5) Super Bowl (2) szabadügynök piac (1) Talib (14) tampa (1) Tandy (1) Tim Wright (1) tippjáték (17) Trevor Scott (3) Trueblood (7) Turner (3) Tynes (2) Underwood (8) Vickerson (1) Vikings (3) Wannstedt (3) Ware (1) Washington (1) Watson (6) White (4) Williams (33) Wright (25) Wynn (2) Zutah (2) Zuttah (2) Címkefelhő

Szezonértékelő 2012 - Defense

2013.01.18. 16:00 Cay 983

A szezonértékelő sorozat következő részében szemügyre vesszük a védelmi egység 2012-es munkáját. Személy szerint én azok táborát erősítem, akik úgy gondolják, hogy itt kezdődik a futball, mármint a jó védelemnél.

A szezonértékelő sorozat következő részében szemügyre vesszük a védelmi egység 2012-es munkáját. Személy szerint én azok táborát erősítem, akik úgy gondolják, hogy itt kezdődik a futball, mármint a jó védelemnél.

Idén azonban több szempontból is csalódnunk kellett, viszont voltak dolgok amikben rengeteget fejlődtünk a tavalyi évekhez képest. Sajnos amikor bizonyos pozíciókat elkezdtünk a drafton megerősíteni, még senki sem láthatta előre a bekövetkezett eseményeket, amik lényegesen lerontották a csapat játékát ezen a téren. Gondolok itt Aqib Talib eltiltására, majd menesztésére a csapattól, Eric Wright sérülésére és szintén eltiltására. (fránya adderall)

A 2012-es drafton olyan játékosokkal gazdagodtunk, mint Mark Barron (S), és Lavonte David (LB). Akik rengeteget tettek hozzá a védelem idei munkájához. A védelem idén meccsenként 82,5 futott yardot engedett az ellenfélnek, és ezzel a liga legjobb futás elleni védelmét tudhattuk magunkénak, bár rossz nyelvek szerint ez csak annak volt köszönhető, hogy a secondary ramaty munkát végzett és az ellenfeleink inkább passzoltak ellenünk, mert hogy lehetett. Aki viszont végig követte a mérkőzéseinket, az tudja, hogy ez egyáltalán nem igaz. Ellenfeleink próbálkoztak futással, de egy idő után rájöttek, hogy a Gerald McCoy (DT), Lavonte David (LB), és Mason Foster (LB) vezérelte védelem ellen nem lehet.

Akkor mégis hol lehetett a hiba? Hisz a defense mérkőzésenként 379,9 yardot engedélyezett az ellenfelek támadó egységének, ami rémesen rossz szám, egyúttal a liga 29. helyére elegendő. A hiba idén a secondary-ban volt. Sikerült összehoznunk az NFL legrosszabb passz elleni védelmét, ami a 2012-es évet illeti. De összességében 13 yard híja volt, hogy ne mi tudjuk magunkénak a liga minden idők legrosszabb passz elleni védelmét. 297,4 yardot passzoltak ellenünk az ellenfél irányítói mérkőzésenként 2012-ben! Ez nagyon rossz...


A defensive line:

A védőfal idei munkája hagy maga után némi kívánni valót, pedig rengeteg tehetséges játékost soroltatunk fel ezen a téren. A csapatnak 27 sack-et sikerült idén bemutatnia, ami a harmadik legrosszabb eredmény a ligában. Többek közt ez az egyik oka annak, hogy most menesztették tőlünk Randy Melvint a védőfal edzőjét. Azonban itt valahogy mélyebbre kéne ásni én úgy gondolom, hisz mint ahogy korábban említettem remek játékosok vannak itt, és nem fillérekbe került a szerződtetésük. Egyesek azon a véleményen vannak, hogy a rossz gameplan-ban kell keresni a hibát. Ugyanis rengeteg életképtelen blitzet próbálunk bemutatni, melynek eredménye az, hogy hatalmas lyukakat ütünk a saját védelmünkben, szabaddá téve ezzel az utat az elkapóknak, futóknak. Greg Schiano vezetőedzőnk viszont szemlátomást kitart a hívott blitzek mellett, mint ahogy kitartott mellettük egész szezonban is. A passz siettetés kifejezetten nem működött, ezért nem is csoda, ha többen úgy látják ebben is erősödnünk kell jövőre.


Gerald McCoy - defensive tackle


Gerald McCoy már több évben is megkapta a "kritikusoktól" hogy nem épp a legjobb falemberek közé tartozik. Karrierje első szezonjának véget vetett egy sérülés, 2011-ben pedig szintén búcsúzott egy bokaficam, majd később egy szakadt bicepsz miatt. Így tehát nem is csoda, hogy élt benne a bizonyítási vágy és meg szerette volna mutatni, hogy ő igen is remek játékos. Ezt meg is tette! Idén mind a 16 mérkőzésünkön kezdőként lépett pályára és végig is játszotta azokat. Már a negyedik hét után vezette az NFC-t a negatív yardos szerelések tekintetében és más egyéb statisztikák szerint is a legjobb defensive tackle volt ebben a pillanatban az NFL-ben. Jó formája pedig a szezon végére sem lankadt. Bemutatott 30 szerelést (23 solo), 5 sack-et szerzett a szezonban és egy kikényszerített fumble is szerepel a neve mellett. Ami pedig a negatív yardos szereléseket illeti 9-et hozott össze. Ezen felül pedig meghiúsított még két passz kísérletet is.

Így tehát egyáltalán nem meglepő, hogy ő lett az egyik Buccaneer aki Pro Bowl válogatottságot is szerzett magának idén, betömve ezzel kritikusai száját most már ténylegesen.

A Bucs blog értékelése 10/10


Roy Miller - defensive tackle

Miller kapta McCoy mellett a legtöbb lehetőséget középen a védőfalban, bár az ő ébredésére némiképpen várunk kellett. Elég döcögősen indult be számára a szezon, és még mindig képes elég hullámzó teljesítményt mutatni. A futás elleni védelemhez ő is hozzá tette a magáét, de mint pass rusher nem igazán számíthattunk rá. Ezt remekül mutatja az is, hogy bár Miller 14 mérkőzésen volt kezdő a szezonban, egy sacket sem sikerült bemutatnia a 23 szerelése mellé. Ez volt négy éves pályafutásának eddigi legrosszabb éve, és ez egyáltalán nem segít neki szerződésének meghosszabbításában, ami idén lejár.

A Bucs blog értékelése: 4/10


Michael Bennett - defensive end


Michael Bennett egy remek szezont tudhat maga mögött, a szélső falember a legmeghatározóbb alakja a defenisve line-ak Gerald McCoy után. Ő mutatta be idén a legtöbb sack-et a csapatban, szám szerint kilencet, és évről évre jobb teljesítményt nyújt. Bemutatott 41 szerelést, ebből 18 negatív yardos! Da'Quan Bowers mellett pedig ő az egyik legeredményesebb játékosunk a passzsiettetések terén. Ezen felül pedig 3 kikényszerített fumble-re is futotta. Bennett szerződése idén lejárt és a csapat egyik legfontosabb feladatának tűzte ki a holtszezonban ennek meghosszabbítását.

A Bucs blog értékelése: 10/10


Da'Quan Bowers - defensive end


A tavaly draftolt újonc, fizikai erejének, gyorsaságának és dinamizmusának köszönhetően, kiváló pass rusher lehetne, ha nem a kispadon sérülésekkel bajlódva töltené az ideje nagy részét, ahogy tette ezt idén is. Egészen a 8. hétig kellett várnunk, hogy felépüljön achielles sérüléséből, és ez az első pár mérkőzésére rá is nyomta a bélyegét, de aztán Bowers beindult és a már tőle (megszokott?) dinamizmust láthattuk. Sajnos így a félszezonban csak 13 szerelést és 3 sacket láthattunk tőle, de mindannyian kíváncsian várjuk, hogy mi történne esetleg ha végre végig tudna játszani egy szezont.

A Bucs blog értékelése: 6/10


Daniel Te'o-Nesheim - defensive end

Nesheim 14 mérkőzésen kapott idén kezdőként lehetőséget, hol Clayborn, hol pedig Bowers hiánya miatt, hol pedig nem is a saját pozíciójában játszva középen, McCoy társaként. A szezonban sokat nem szóltunk róla, de tettük ezt elég méltatlanul, hisz ő is sokat hozzá tett az idei szezonhoz. Bár nem a passzsiettetés az amiről ő is híressé válhatna, azonban a 2010-ben még a Philly-től érkezett játékos, bemutatott 40 szerelést a szezonban (8 tackle for loss) és szerzett 4 sack-et is.

A Bucs blog értékelése: 6/10


Egy valakiről még nem igazán tettünk említést, és azért nem, mert sajnos nem tudott sok mindent hozzátenni az idei szezonunkhoz, pedig szintén egy kiváló játékosról van szó. Ő nem más mint Adrian Clayborn. Szeptember 24.-én a sérült játékosok listájára rakta őt a csapat, térdszalag szakadás miatt és azóta sem játszhatott egy mérkőzést sem. Várjuk mielőbbi felépülését, hisz nagy segítség lenne a passzsiettetés terén.

A defensive line idei értékelése a Bucs blog szerint: 7,2/10


A linebackerek:

Idén a védelem ezen része működött a legjobban véleményem szerint. Melyben nem kis szerepe volt az újonc Lavonte Davidnek, a magára talált Mason Fosternek, és az önfeláldozó Quincy Black-nek. Nem keveset tettek hozzá ezek a srácok ahhoz, hogy mi rendelkezzünk a liga legjobb futás elleni védelmével.


Lavonte David - szélső linebacker


A második körben a 26. választás esett Lavonte David-re az idei drafton, és már akkor Derrick Brooks-hoz hasonlították, de erre mi harcedzett Bucs szurkolók csak legyintettünk egyet, hogy ugyan már. Azt mondták gyors és ösztönös linebacker. Így a szezon végeztével pedig kijelenthetjük, hogy mindenben igazuk volt.

Engem Lavonte David nagyon meggyőzött, és szerintem velem együtt azokat is akik hétről hétre követték a Buccaneers meccseit. Ösztönös... igen. Szembetűnő, hogy hihetetlenül olvas az offense játékaiban, nem véletlen, hogy bármerre indul a labda ő ott van, közeledjen az a földön vagy a levegőben, és az sem véletlen, hogy a szezon felétől már ő hívta a védelem játékait. És neki van a legnagyobb szerepe abban, hogy idén a Buccaneersé lett a legjobb futás elleni védelem a ligában. Lavonte David ott van a liga legtöbb szerelést bemutatott játékosai között és nem mellékesen ő lett november hónap legjobb újonc védő játékosa is. És már első évében ő mutatta be a második legtöbb szerelést az NFL-ben. Valamint harmadik a tackle for loss tekintetében. Úgy gondolom, hogy ő valóban alappillér lehet a jövő Buccaneersénak a védelmében, és szerintem ő is az egész NFL meghatározó alakja lesz, ahogy korábban már említettem leendő Hall of Famert látok benne. Valamint az év védő újonca címre is igencsak esélyes. Bemutatott idén 139 szerelést, ebből 112 solo, (ebből 20 tackle for loss), 1 interceptiont, és 5 pass deflectiont.

A Bucs blog értékelése: 10/10


Quincy Black - szélső linebacker

Sajnálatos módon idén csak 35 szerelést tudott bemutatni Quincy Black, miután a Chargers elleni mérkőzésen nagyon durván összeütközött Ryan Mathews-al.  Olyan szerencsétlenül találták el a fejét, hogy a pályán eszméletét is vesztette, az orvosi stábnak pedig teljesen rögzítenie kellett a fejét és a nyakát, csak hosszú percek után tudták levinni a pályáról. Ez a sérülés egyben szezonja és nagyon könnyen lehet, hogy karrierje végét is jelenti. Bár már másnap kiengedték a kórházból, bal karjának mozgatása nehezére esik.

A Bucs blog értékelése: 7/10 (A sérülése előtt eltöltött meccsek alapján)


Ezen a videón Quincy Black sérülésének körülményeit láthatjátok, és interjút ezzel kapcsolatban a csapat tagjaival.


Mason Foster - linebacker


Mason Foster tavaly kezdte a karrierjét a Bucs-nál, és egy nem túl meggyőző évet tudhatott akkor magáénak. Ezzel ellentétben az idei már teljesen más volt, mintha valami oknál fogva elhitte volna magáról, hogy ő bizony egy minőségi linebacker, és elkezdett ehhez méltóan is játszani. 105 szerelést (13 tackle for loss) mutatott be idén, 2 sack-et és egy interceptionre is futotta. Ezzel pedig ő lett a Buccaneers második legjobb játékosa a szerelések tekintetében. A legjobb mérkőzése a második héten a Giants ellen volt, ekkor egymaga mutatott be 12 szerelést, meghiúsított egy passz kísérletet és szerzett egy interceptiont is! Ami pedig kifejezetten bizakodásra adhat okot vele kapcsolatban az az, hogy egyáltalán nem mondható sérülékeny játékosnak, két év alatt egy mérkőzést sem hagyott még ki.

A Bucs blog értékelése: 8/10


Adam Hayward - linebacker

A veterán, hatodik profi évét taposó linebacker ebben a szezonban ideje nagyrészét a speciális egységekben töltötte, ám Quincy Black sajnálatos sérülése miatt, öt meccsre ő is kezdőként kapott lehetőséget a védelemben. Sokak szívesebben látták volna ekkor Dekoda Watsont a kezdőcsapatban. Egyrészről mert már a felkészülési szezonban is nagyobb sebességről tett tanúbizonyságot mint Adam Hayward, másrészről a speciális egységben bemutatott munkája alapján is ő volt a meggyőzőbb. Azonban győztek az évek, meg a rutin, és a választás Haywardra esett. 24 szerelést és két meghiúsított passzkísérletet mutatott be a szezonban.

A Bucs blog értékelése: 6/10


Dekoda Watson - linebacker

Bár Dekoda Watson idén csak a speciális egységben kapott lehetőséget, mindenképpen említsük meg őt itt is, hisz remek munkát végzett az egész szezonban. Korábban afféle pass rusherként tartottunk volna rá igényt, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így csak a speciális egységben kapott lehetőséget karrierje során. November hónapban ő lett a hónap legjobb speciális egység játékosa. Bemutatott a szezonban két blokkolt punt kísérletet, melyből az egyiket vissza is hordták touchdownra, illetve kikényszerített két fumble-t is, melyből az egyiket szintén visszahordtak touchdownra. A következő szezon az utolsó ami még hátra van a szerződéséből, de reméljük a csapatnak van esze és meghosszabbítja azt, akár már az idei holtszezonban. Egy olyan játékossal mint Dekoda Watson, hosszútávon csak nyerhetünk ehhez kétség sem férhet.

A Bucs blog értékelése 10/10

Dekoda Watson blokkolt punt kísérlete, melyet Adam Hayward vissza is hord touchdownra.

A linebackerek idei értékelése a Bucs blog szerint: 8,2/10


A secondary:

És végezetül a fekete leves, a secondary. Avagy az ok, amiért idén sem jutottunk be rájátszásba. Pedig ez a szezon is bizakodásra adott okot az előjeleket tekintvén. Greg Schiano vezetőedzőnk kijelentette még a draft idején, hogy a safety pozíció köré szeretné telepíteni az idei védelmet, ezért érkezett hozzánk Mark Barron, és ez volt az oka annak, hogy Ronde Barber idén új pozícióban, safety-ként vágott neki a szezonnak. Aqib Talib (CB) és Eric Wright (CB) jelenléte némi bizakodásra adott okot, de mindketten megkapták négy-négy meccses eltiltásukat, tiltott szerek használata miatt. Talib előbb, majd a csapat ahogy lejárt eltiltása el is cserélte a Patriotsal egy nevetséges negyedik körös draft választásért cserébe. Bár Talib szerződése az idény végén lejárt volna, akkor is többre mehettünk volna vele, mint azzal, hogy le nem draftolt szabad ügynököket küldünk harcba. A "bűnbak" itt is meglett Ron Cooper a defensivebackek edzőjének személyében, akit már menesztett is a csapat. Ahogy korábban már említettem 297,4 yardot engedtünk passzolni az ellenfeleknek meccsenként, ami rémisztően sok. Ezen a területen is változtatnunk kell jövőre mindenképpen, és ez az az ok amiért a jövő évi drafton a csapat valószínűleg egy cornerbacket fog választani első körben. A secondary ramaty teljesítményét némiképpen egyensúlyozta, hogy 17 interceptiont halászott idén a védelem.


Egy nagyon tipikus jelenet 2012-ből, ezt csúnyán megengedte a secondary Lance Kendricks-nek a Rams elleni mecsünkön... sehol senki.


Mark Barron - safety


Az első kör hetedik választása volt számunkra az idei drafton Mark Barron, az Alabamáról érkezett hozzánk. Nem kisebb feladat nyomja az ő vállát, mint Ronde Barber méltó utódjának lenni, legalábbis a szezon elején ezt szerették volna. Az azonban mindenki számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ő egy teljesen más játékot képvisel mint, az idén free safety pozícióba avanzsált Ronde Barber.

Már rögtön a draft után elmondta Greg Schiano, hogy Mark Barrontól afféle "big hit" típusú játékot láthatunk, viszont ha lekövetésről van szó, akkor is megállja a helyét. Legnagyobb hasznát pedig a box-ban fogjuk venni. Ekkor még azt is nyilatkozta a vezetőedzőnk, hogy szeretné a védelmet a safety pozíció köré építeni, és ennek lenne alappillére Mark Barron, valamint a veterán Ronde Barber. Azt hiszem, azt bátran kijelenthetjük, hogy a big hit típusú játékkal nem okozott csalódást, viszont ami a passz lekövetéseket illeti, bizony hagyott maga után némi kívánnivalót a dolog egészen a szezon végéig, amikor is ebben is láthattunk már némi potenciált. Az tény, hogy az NFL ritmusát fel kell venni, és én személy szerint úgy gondolom, hogy amit Barron az idényben művelt az nagyon megnyerte a tetszésemet, nem fél, odateszi magát, és remekül csinálja azt amit ez a pozíció megkövetel. 89 szerelést mutatott be, ebből 72 solo, láthattunk tőle egy interception-t, egy forced fumble-t és 10 meghiúsított passz kísérletet.

A Bucs blog értékelése: 8/10

A videóban Mark Barron "big hit" típusú játékát láthatjátok (ismét) Robert Griffin III sérelmére.


Ronde Barber - safety

A kortalan csoda, az örök kalóz! Ronde Barber idén a 16. profi szezonját tudta maga mögött, és bizony nem is akármilyen 16 év volt ez!  240 karrier mérkőzés, ebből 215 kezdő játékosként, (ez a legtöbb amit aktív NFL játékos játszott.) 28 sack, 47 interception, 15 kikényszerített fumble, 12 fumble recover, 12 védekező touchdown, egy touchdown a speciális egységben, egy punt return touchdown, ötszörös Pro-Bowler. Mégis idén is nagyon jó szezont tudhat maga mögött, nem fog rajta az idő. 91 szerelés, 4 interception, ebből pedig az egyiket még vissza is hordta touchdownra a Chifes elleni meccsen. 160 yardot tett meg az elhalászott labdákkal, és ezzel idén ő lett a legjobb az NFL-ben a visszahordott yardok tekintetében (40/kísérlet). A szezon végeztével a legnagyobb kérdés pedig az, hogy a 37 éves játékos vajon jövőre is nekivág-e még egyszer. A csapat már egyértelműen a tudtára hozta, hogy szeretnék ha jövőre is a Buccaneers oszlopos tagja lenne, a döntés már csak rajta múlik, hogy folytatja-e vagy visszavonul. Reméljük az előbbi mellett dönt, hisz elég csapás érte már ezt a secondaryt idén, reméljük nem kell őt is pótolnunk, hisz ez egy valóban nagyon nehéz feladat lenne.

A Bucs blog értékelése: 9/10

Egy Ronde Barber interception a Chiefs elleni meccsről, melyet Barber vissza is hordott 77 yardos touchdownt szerezve ezzel.


Aqib Talib - cornerback

Talib soha nem tartozott a "jó gyerekek" közé. Nem sűrűn vihet neki csokit a Mikulás. Már újonc korában összeverekedett egy újoncoknak tartott fejtágítón egyik csapattársával, de vert ő már meg taxisofőrt, sőt lövöldözött is lánytestvére udvarlójára. Nálunk idén pedig négy meccsig bírta eltiltás nélkül. Schiano szemlátomást nem szereti a "bomlasztó" elemeket, ezért az eltiltás lejárta után el is cseréltük őt a Patriots-al. Talib maga egy rendkívűl tehetséges játékos, de mentalitása miatt totál megbízhatatlan. Viszont távozásával máris nem maradt minőségi játékosunk ebben a pozícióban, és ez az egész szezonra rányomta a bélyegét. (Bezzeg a Pats színeiben rögtön egy visszahordott touchdownnal kezdett.) Ez alatt a négy mérkőzés alatt sem tett hozzá túl sokat a Bucs játékához, ő szemlátomást nem is érezte jól magát valamiért ennél a csapatnál. Valószínűleg leginkább vezetőedzőnkkel nem tudott kijönni. De kivel tud egyáltalán?

A Bucs blog értékelése: 0/10 (Mentalitása miatt. Jól elszórakozta az egész szezonunkat.)


Eric Wright - cornerback

Bár Eric Wright sem mondható tipikusan minőségi cornerbacknek, azért a második számú szerepét betölthette volna eredményesen a csapatban, de a szezon közepétől ő is elkezdett achilles sérülésekkel bajlódni, valamiért mégis erőltettük a játékát. Ennek az lett az eredménye, hogy többször le kellett szállítani a pályáról. Végül pedig őt is elérte a liga ítélete. Tiltott szerek használata miatt megkapta a szezon vége fele négy meccses eltiltását, és csak az utolsó, Falcons elleni találkozónkra térhetett vissza. Azonban ekkor már nem kapott Schiano edzőtől lehetőséget. Mivel az eltiltásával együtt elszálltak a szerződésében vállaltak is, a csapat bármikor következmények nélkül elküldheti, és ahogy Greg Schiano-t ismerjük meg is fogja ezt tenni. A jövőben tényleg semmi szükség még egy olyan játékosra, aki leginkább távollétével járul hozzá a csapat teljesítményéhez. Azon felül pedig sokalják fizetését is, mely valóban jóval több, mint amennyi mutatott teljesítmény járul hozzá. Wright az idei szezonban bemutatott 10 meccsen 39 szerelést, meghiúsított 7 passz kísérletet és szerzett 1 interceptiont. Édeskevés...

A Bucs blog értékelése: 3/10

Egy újabb nagyon csúnya jelenet a Bucs secondary-jának munkásságából. Az "elszállók" szerepében Mark Barron és Eric Wright. Touchdown.


E.J. Biggers - cornerback


Biggersnek a két meghatározó cornerbackünk elvesztése után, gyorsan fel kellett nőnie a feladathoz és ellátni az első számú szerepét. Ez az ami szemlátomást nem ment neki, túl nagy falatnak bizonyult, és nem tudott hozzá felnőni. Ami pedig még ennél is szomorúbb, hogy az edzők ezt folyamatosan erőltették, igaz más választási lehetőség nem nagyon volt. Biggersnek három ramaty meccsére jutott egy elviselhető. Ez pedig szintén kevésnek bizonyult. A sok játéknak köszönhetően 51 szerelést mutatott be idén, meghiúsított hét passz kísérletet és ő is elhalászott 1 interceptiont. Én személy szerint úgy láttam, hogy rengeteg alkalommal állva tudják hagyni, és nem túl acélos termete sem segít sokat azon, hogy eredményesen dolgozhasson ebben a pozícióban. Lekövetések terén sem mentünk sokra vele. Idén lejárt a szerződése, és ha csak nem akar a csapat nagyon kitolni magával jövőre is, nem fogjuk azt meghosszabbítani. Azért, hogy jót is mondjuk róla: ő volt idén az egyetlen cornerback a csapatban, akinek sikerült sacket is bemutatnia.

A Bucs blog értékelése 4/10


Leonard Johnson - cornerback


Leonard Johnson le nem draftolt szabad ügynökként került idén a ligába. És a semmiből feltűnve egy-egy játéklehetőséget kapott a mérkőzéseken, de ezek elég impozánsra sikeredtek. Olyannyira, hogy egymást követő három találkozón is sikerült neki 1-1 interceptiont halásznia, a San Diego ellen pedig vissza is hordott egyet touchdownt szerezve. Ekkor és a korábban látottak alapján én úgy gondoltam, hogy a secondary ramaty helyzete mellett igazán megérdemelne egy kezdő lehetőséget, és úgy fest velem együtt a csapat is így gondolta, hisz meg is kapta azt. Ehhez a feladathoz viszont már ő sem tudott felnőni. Rengeteg hibát vétett, nem egy mérkőzésen vettek le mellette 80 yardos touchdownt jelentő passzokat, gondoljunk csak vissza Julio Jones-ra a Falcons elleni találkozón, és nem egy mérkőzés ment el azon, hogy nem ért időbe oda valahova, vagy hogy nem tudta megoldani szabályosan a szituációkat. Véleményem szerint neki sem mennek a lekövetések, ő egyenlőre nem tudta felvenni az NFL ritmusát, de a jövőre nézve kis gyakorlással lehet benne némi potenciál. Az idén szerzett 3 interception-e mindenképpen bizalomra ad okot, ezen felül volt 9 meghiúsított passz kísérlete és 35 szerelése is.

A Bucs blog értékelése 5/10


Bár a lista itt is a teljesség igénye nélkül készült, kaptak más játékosok is idén lehetőséget, főleg cornerback pozícióban, ahogy a csapat mindenáron orvosolni próbálta ezt a "problémát" inkább kevesebb sikerrel. Köztük Ahmad Black, Danny Gorrer, aki azért bemutatott egy nagyon szép interceptiont. És Anthony Gaitor is.

A secondary idei értékelése a Bucs blog szerint: 4,8/10


Végezetül pedig elmondhatjuk, hogy a futás elleni védelem terén rengeteget fejlődött a csapat, nyertünk itt egy pár remek újoncot, páran megújultak, páran pedig jól kibabráltak velünk megbízhatatlanságukkal. Jövőre a legtöbb dolgot a védelemben kell megváltoztatnunk. Javítanunk kell a passzsiettetést, melynek kivitelezéséhez már edző kerestetik. És meg kell oldanunk a cornerback problémát, melyet minden valószínűséggel a drafton meg is teszünk Johnthan Banks vagy Dee Milliner személyével. Sőt mi több ezen is továbbmenvén lehet, hogy még a második körben is cornerbacket fogunk választani.

A csapat a védelem terén is rengeteg fiatal tehetséges játékost soroltat fel, melyek közül többen a jövő Buccaneers-ének allappillérét fogják képezni, ebben én biztos vagyok.

A defense idei értékelése a Bucs blog szerint: 6,7/10


7 komment

Címkék: Black David Miller Johnson Foster Barber Wright Watson Bennett Talib Barron McCoy Biggers Bowers Nesheim Hayward

A bejegyzés trackback címe:

https://proba11112.blog.hu/api/trackback/id/tr585647199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347983 2013.01.18. 17:24:22

Lehetséges, hogy passzsiettetés terén a hívásaink sem voltak tökéletesek, de erre a feladatra ill. annak végrahajtására csak megfelelő képességű játékosok képesek. Ezek pedig nem teremnek minden bokorban. Nomármost a Bucs helyzete ezen a poszton felemás. Vannak erre alkalmas játékosaink (értem itt Bowers-t vagy Claybornt leginkább) de ette a fene ha alig tudjuk őket bevetni. Ez az amit már korábban is írtam. Pl. Clayborn esetében már a kezdetek előtt mindenki tisztában volt vele , hogy jók a képességei csakhogy sérülékeny. Hogy a Bucs menedzsment túlzott kockázatot vállalt-e ledraftolásával döntse el ki-ki maga , minden esetre egyenlőre csak a negatív hangok erősödhetnek, mert a pályán alig látjuk. Egyenlőre elmondhatjuk , hogy az NFL irányítói elalvás előtt nem nyitogatják remegve a gardróbot, nincs-e ott Clayborn.

346728 2013.01.18. 22:54:19

[Buccaneer](#1050659): Most olvastam, hogy Clayborn irogat a twitteren, hogy rendbe van a térde, elkezdhet futni... kurva jó, csak meddig. Nekem is ez a problémám, Bowersel meg Claybornel, aranyat érnek, csak törnek mint a porcelán. De ezt írtam is.

339093 2013.01.19. 14:03:49

Bennem az ötlött fel, hogy ha elküldjük Biggerst és Wright-ot, akkor bizony legalább 3 CB-t kéne kerítenünk... Azért az erős lenne, ha a drafton csak cornereket választanánk, főleg, hogy szerezni kéne 1 free safety-t Barber cseréjének(bár az remélem ráér jövőre is), illetve TE is kéne talán meg 1 LB se ártana...

347983 2013.01.19. 15:47:43

[uborember](#1053480): Őszintén szólva én azon sem lepődnék meg ha legfeljebb a második körben becsúszna egy DE draft. Biggers-t és Wright-ot egyszerre szerintem nem küldi el a csapat. Néhányan akik néznek egyetemi focit egyébként nagy fenntartásokkal fogadnák Banks-t. Milliner-t jobbnak tartják. Én tényleg nem tudom mert nem nézek egyetemi futballt.

347983 2013.01.19. 15:53:34

[uborember](#1053480): Free safety számomra egyébként egyértlemű lenne. Free Agent : Dashon Goldson , Barber pedig CB. De ezt szerintem már korábban is írtam.

346728 2013.01.20. 08:36:51

Szerintem Biggers marad, Wrightot lapátra fogják tenni. Barber CB, de idén saftey volt, ha elmegy akkor is safety kell. :)

339093 2013.01.21. 22:17:19

Minden tiszteletem, de Barber nem lassú most már cornernek? Bár a rutin nála van :)